T2

Test: TEST AV HODETELEFONER

Vi tester ni hodetelefoner

Alt varierer vilt når vi ser på ni hodetelefoner. Lydgjengivelse, design, pris og teknologi.

Vi tester: Denne gang hadde vi plukket ut ni hodetelefoner til test. For å mate dem med best mulig lyd benyttet vi Wimp HiFi fra en PC. Lyden ble overført til analogt format via en digital til analogkonverter fra NAD. For å sammenlikne hodetelefonene mellom hverandre lot vi NAD-en drive flere samtidig.
Vi tester: Denne gang hadde vi plukket ut ni hodetelefoner til test. For å mate dem med best mulig lyd benyttet vi Wimp HiFi fra en PC. Lyden ble overført til analogt format via en digital til analogkonverter fra NAD. For å sammenlikne hodetelefonene mellom hverandre lot vi NAD-en drive flere samtidig. Bilde: ORV
5. juni 2015 - 18:23

Det å teste hodetelefoner blir til syvende og sist en subjektiv opplevelse. Alle vil ha sin egen mening om lyden. Den påvirkes av hva de synes om sangen, om de liker bass, diskant, balansen i lydbildet og alle de andre parametrene.

Likevel er det noe vi kan kjøre for å sammenlikne de ulike hodetelefonene. For det første unngikk vi å spille av via den analoge 3,5 mm utgangen i en mobiltelefon.

Da ville vi vært prisgitt hvor bra DAC-en, altså elektronikken som lager den analoge lyden fra en digital bitstrøm i mobilen, fungerer. De er på langt så gode som på en stor ekstern enhet.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

Splittet signal

Vi brukte en NAD D1050 DAC som kunne ta imot digital lyd fra PC-en og konvertere og forsterke lyden. Som lydkilde benyttet vi Wimp HiFi, det vil si lyd i CD-kvalitet.

For å sammenlikne hodetelefonene splittet vi signalet til fem 3,5 mm utganger slik at vi raskt kunne ta settene av og på. Det gjorde sammenligningen mye enklere.

Vi testet den også direkte koblet til NADen. Det å fordele effekten til mange kan være greit for å sammenligne dem, men det stjeler effekt fra hver enkelt.

Test av Bose Soundtouch 20: Trådløs høyttaler med heftig bass

Stor variasjon

De ni hodetelefonene vi har testet denne gangen spenner fra svært billige til dyre. Vi observerer at pris og kvalitet ikke nødvendigvis står i forhold til hverandre. For mange teller design mer enn noe annet.

En vi kjenner i en HiFi-butikk fortalte oss i den anledning en litt spesiell historie. En kunde i butikken prøvde en rekke ulike modeller. Ikke for lyd, men for design. Testingen foregikk derfor foran et speil, og valget falt til slutt på et par som passet smaken.

– Vil du høre på lyden i dem, spurte vår bekjent.

– Nei det trengs ikke. De tar seg godt ut, svarte kunden.

Moralen til oss som tester er at det er mer enn rene tekniske data og lytteprøver som betyr noe for kjøperne.

Les også: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

De beste

De hodetelefonene vi har testet er en samling av de siste som har vært lansert på markedet. Det betyr at de representerer flere merker og modeller i ulike prisklasser.

Store innendørsklokker med helt utrolig lyd er ikke de dyreste, men avgir en lydkvalitet som ligger langt over de andre i testen. Muligens er dette den beste lyden vi har hørt, men det skal vi ikke sverge på. Det å sammenlikne lyd med annen lyd man har hørt for lenge siden er ikke enkelt.

Vi må også nevne Har du Iphone vil du bli glad i disse som er skreddersydd til iPhone. Vi ble overrasket over forskjellen i lyd fra telefonens lydkvalitet fra analog- og digitalport. De som er opptatt av dette bør ta en titt på hva digital overføring kan bidra med.

Likevel er dette settet så spesielt at det ikke kan brukes over alt. Men for de som er på utkikk etter den aller beste lyden og er villig til å leve med noen begrensinger er dette testvinneren. Ingen tvil om det.

Test av B&W 686: En usedvanlig vellykket budsjetthøyttaler

De billigste

I den andre enden av prisskala finner vi Tiny Audio H.3. Det vinner ingen andre priser enn mest for pengene, og det er ikke dårlig. Dette er settet for den prisbevisste.

Kloss etter kommer også Klipsch Reference On-Ears. Riktignok koster det nesten fire ganger så mye, men i forhold til lydkvalitet og design er dette et godt kjøp.

Om penger ikke er noe problem, og lyd og design står øverst på lista, er Denon AH-MM400 et ypperlig kjøp. I motsetning til vinneren fra Philips kan dette benyttes over alt. Og for en byggekvalitet. Vi er imponert.

Les testene under for å finne ut mer om hvert enkelt hodesett:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.