FELO-leder Solveig Glomsrød mener sammenhengen mellom økte registrerte tilfeller og økt utbygging og bruk av diverse trådløse tjenester, er åpenbar.
Hun nevner offentlig transport som et hjertesukk.
Telefonterror
– Det går i dag ikke an å finne en eneste vogn i et eneste offentlig transportmiddel uten at det til enhver tid er flere titall mobiltelefoner i nærheten som avgir stråling, sier Glomsrød.
FELO har i dag 370 medlemmer, der mange av dem har kommet til det siste året. Et av foreningens overordnede mål er å få fenomenet el-overfølsomhet registrert som medisinsk diagnose, noe som kan gi grunnlag for sykepermisjon, syketrygd og yrkesskadeerstatning.
Innenfor – utenfor?
– Vi står på mange måter ved et tidsskille. Mange får i dag hjelp til å minske problemet av sine arbeidsgivere – opptil et visst punkt. Dette gjelder særlig folk med høy utdannelse og en viss posisjon. Andre er ikke så heldige, sier Glomsrød.
Problemet blir derimot straks vanskeligere å jobbe seg rundt når det settes opp en mobilmast rett utenfor kontoret, eller når IT-avdelingen ønsker flere trådløse tjenester i kontorlandskapet, forteller hun.
Les også:
Alvorlig problem
Utbredelsen av slike løsninger er i eksplosiv vekst. Det gjør livet vanskelig for de el-overfølsomme, forteller FELO-lederen.
– Det oppstår stadig sterkere interessekonflikter på arbeidsplassen. Vi er nødt til å ta tak i dette nå, sier hun.