T2

Tre smarte reisedingser

Vi testet gadgets som enkelt gjør kontoret mer mobilt.

One2touch: Mobilen plasseres midt på tastaturet. Her sitter også NFC-­antennen, slik at mobil og tastatur kommuniserer så lenge de er i berøring.­ Foto: Marius Valle
One2touch: Mobilen plasseres midt på tastaturet. Her sitter også NFC-­antennen, slik at mobil og tastatur kommuniserer så lenge de er i berøring.­ Foto: Marius Valle
Marius Valle
16. feb. 2013 - 07:42

Dette tastaturet kan du ha i lomma. One2Touch Softpad S1 kobler seg trådløst til telefonen med NFC, og kan brettes sammen etter bruk.

Har du noen gang følt at trykkskjermtastaturet på telefonen din ikke helt strekker til i situasjoner hvor du skal skrive mye tekst? Da bør du ta en titt på det norskutviklede tastaturet fra One2Touch.

Brettes sammen

Dette kan nemlig foldes sammen og oppbevares i lomma når du ikke bruker det. Det er basert på NFC, og krever dermed ingen paring. Du legger enkelt og greit telefonen på tastaturet og begynner å skrive. Enklere blir det knapt.

Siden det er basert på NFC trenger du nødvendigvis også en telefon med NFC. Det betyr kort sagt at du ikke kan bruke det med iPhone.

Det fungerer for øvrig heller ikke med Windows Phone. Men de fleste NFC-utstyrte Android-telefoner som Samsung Galaxy S III og HTC One X støttes.

Tastaturet er laget i gummi, og er todelt slik at du kan legge telefonen i midten. Det drives av to knappcellebatterier, og har lavt strømforbruk. Det er ingen av- og på-tast her, siden den skrur seg av og på av seg selv.

Les også: Ser om pakken din er blitt mishandlet under transport

Tastaturet brettes enkelt sammen, og får plass i en vanlig bukselomme om det trengs. Foto: Marius Valle
Tastaturet brettes enkelt sammen, og får plass i en vanlig bukselomme om det trengs. Foto: Marius Valle

Elegant

Tastene er såkalte «chicklet»-taster som ligger godt adskilt fra hverandre. De er myke ved berøring, og vi brukte litt tid på å bli vant med dem. Etter en liten innkjøringsperiode skriver vi imidlertid raskt.

Vi syns One2Touch er en elegant løsning. Det er lett å ta med seg, enkelt å bruke og gjør det lett å skrive mye.

Ulempene er at telefonen må ligge på selve tastaturet når du skal bruke det, og at det ikke er en egen rad for nummertaster. Vi syns likevel fordelene veier opp for dette. Prisen er i skrivende stund 500 kroner.

Skanneren du kan ta med degMobil: Om du har  en mobil med  USB-on-the-go-støtte, kan du lett overføre dokumenter fra skanneren. Siden dokumentene også lagres på et minnekort, er det en smal sak  å hente dem ut til pc eller mobil.  Foto: Marius Valle
Skanneren du kan ta med degMobil: Om du har en mobil med USB-on-the-go-støtte, kan du lett overføre dokumenter fra skanneren. Siden dokumentene også lagres på et minnekort, er det en smal sak å hente dem ut til pc eller mobil. Foto: Marius Valle

Skanneren du kan ta med deg

Doxie One er en mobil skanner som lar deg skanne kvitteringene dine mens de enda er rykende ferske.

Om du har utlegg på jobben tipper vi at du mer enn én gang kjent på at det kan være en utfordring å spare på kvitteringene, huske å skanne dem, og deretter sende dem til rette instans.

I så fall er den mobile skanneren Doxie One muligens noe du bør se nærmere på. Den gjør muligens ikke føringen av selve reiseregningen din enklere, men den gjør det enkelt å ta vare på kvitteringene.

Dette er nemlig en liten skanner som lett får plass i PC-vesken, slik at du kan ta den med på tur. Doxie One er 27 cm bred, og skanner dokumenter som er fra 6 til 22 cm brede.

Les også: Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Går på batterier

Du mater den med dokumentene som skal skannes, og de lagres deretter som JPG-filer i 300 DPI på et minnekort. Det krever litt trening å mate den slik at du ikke ender opp med skjeve skanninger, men etter litt trening går dette bra.

Dokumentene overføres enkelt til PC-en. Foretrekker du å lagre dokumentene på mobilen kan du enten bruke en MicroSD-minnekort eller USB-tilkobling.

Skanneren krever i utgangspunktet at du bruker en strømadapter. Om du vil gå helt mobilt kan du bruke fire oppladbare AAA-batterier. Vanlige alkaliske batterier fungerer ikke.

Vi syns Doxie One fungerer bra til enkle skannejobber, enten man sitter på kontoret eller er på reise. Vi har ikke funnet den i salg i norske butikker, men kjøper du den rett fra produsenten koster den rundt 1400 kroner ferdig fraktet og fortollet.

Trådløs lader og NFC-høyttaler i ettTrådløs: JBLs høyttaler har støtte for trådløs lading og fungerer med noen av de nye Lumia-telefonene fra Nokia. Foto: Nokia
Trådløs lader og NFC-høyttaler i ettTrådløs: JBLs høyttaler har støtte for trådløs lading og fungerer med noen av de nye Lumia-telefonene fra Nokia. Foto: Nokia

Trådløs lader og NFC-høyttaler i ett

JBL PowerUp for Nokia spiller musikk og lader telefonen din uten kabler.

Et av de store poengene med Nokias nye Lumia-telefoner er at de støtter trådløs lading. Dette åpner for en del interessant tilbehør.

JBL PowerUp er et eksempel på dette. Den har både NFC, Bluetooth og støtte for trådløs lading. På baksiden er det tilkobling for minijack, MicroUSB og lader.

Det mest interessante er plassert i toppen. Ved første øyekast ser du ikke de berøringsfølsomme tastene, men straks du beveger noe over sensoren lyser disse opp med et hvitt lys.

I tillegg til de vanlige funksjonstastene lyser også fire markører opp. Disse viser hvor den trådløse ladeplaten er plassert.

Les også: Nå skal skjermen være fem tommer

Husk NFC

Du trenger overhodet ikke være noen teknoguru for å forstå deg på JBL PowerUp. Du trenger bare å pare mobil og høyttaler én gang, så kobles det automatisk opp senere.

Alt du trenger passe på er at telefonens NFC-funksjon er aktivert. NFC krever så lite strøm og har så kort rekkevidde at du like gjerne kan ha funksjonen påslått kontinuerlig.

Deretter er det bare å berøre høyttalerens NFC-logo med telefonen for å overføre lyden. Vil du ha lyden tilbake på telefonen gjentar du bevegelsen. Så lenge mobilen ligger på selve høyttaleren lades den helt automatisk.

Nyskapende

Selv om lyden i JBL PowerUp ikke når helt opp til kvaliteten vi får med dyrere løsninger, er den likevel veldig god. Du får fyldig og bra lydbilde og et volum som går mer enn høyt nok for et produkt som dette.

JBL PowerUp for Nokia er det mest nyskapende vi har vært borte i på lenge, og for første gang føler vi at vi har fått en verdig demonstrasjon av potensialet som ligger i NFC og trådløs lading.

At lyden i tillegg er god og at høyttaleren er stilren og liten nok til å passe inn i de fleste kjøkkenkarmer og kontormiljøer, vil for mange gjøre denne pakken verdt prisen på drøyt 2200 kroner.

Denne saken er levert av Mobili.no.

Les også:

Ekte hifi på hodet

Slik skiftet vi skjerm på Ipad-en

Slik velger du rett GPS-pulsklokke  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.