Det er for å eliminere eventuelle mistanker om ulovlig samarbeid mellom Mesta og Veidekke, at Mesta i et brev til Konkurransetilsynet har valgt å orientere om saken.
Driftskontrakt i Indre Namdal
Det var i forbindelse med Statens vegvesens anbudskonkurranse om ny driftskonlrakl 1701 i Indre Namdal for perioden 2011 - 2016, at Mestas avdeling i Steinkjer 6. januar i år sendte ut en forespørsel til inviterte tilbydere (underentreprenører). Dette er vanlig prosedyre for å få pristilbud fra underentreprenørene, som i sin tur gir grunnlag for Mesta å kalkulere sitt lokale anbud til Statens vegvesen.
I slutten av januar 2011 ble Mesta kjent med at Veidekke hadde sendt ut en prisforespørsel i forbindelse med samme anbudskonkurranse som var svært lik den Mesta hadde sendt ut.
Mistenkelig like
Mesta ble kontaktet av underentreprenører som reagerte på at de 10 forespørslene var mistenkelig like, og Mesta fikk da fra en underentreprenør kopi av Veidekkes forespørsel. Blant annet inneholder Veidekkes forespørsler noen av de samme feilene som Mestas forespørsel gjorde. I Veidekke sin forespørsel synes tekst og tabeller å være direkte kopiert fra Mesta sin forespørsel i flere deler av dokumentet.
I strid med markedsføringsloven
-På ovenstående bakgrunn er det grunn til a anta at Veidekke har fatt kopi av Mesta sin forespørsel via en av "sine" underentreprenører, og at Veidekke har benyttet seg av denne ved utarbeidelsen av egen prisforespørsel. Dette vil kunne være i strid med markedsføringsloven, og Mesta vil ta dette opp med Veidekke, heter det i brevet til Konkurransetilsynet, underskrevet Mestas konsernsjef Harald Rafdal.
I brevet mistenker Mesta også at Veidekke også har benyttet seg av selskapets prisforespørsel på driftkontrakt 1707. Videre har Mesta fatt informasjon om at en annen potensiell konkurrent, entreprenøren Anton Letnes, også skal ha benyttet seg av Mesta sine forespørselsdokumenter i forbindelse med kontrakt 1707.