Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

NITO med nytt spennende kursprogram i prosjektledelse

NITO har nå et nytt kursprogram i prosjektledelse.
NITO har nå et nytt kursprogram i prosjektledelse. Foto: Tom Haga
Del
NITO BrandStory
NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer. Som medlem har du en støttespiller som er ekspert på lønn, lønnsforhandlinger og dine rettigheter i arbeidslivet. Du bygger nettverk og deltar på kurs og arrangementer. I tillegg får du gunstige økonomiske fordeler som gir deg mer å rutte med i hverdagen. NITO vil være støttespiller hele livet.

– Over 112.000 medlemmer

– 13.000 studentmedlemmer

– NITO er representert på 1900 arbeidssteder

– Faglige og sosiale arrangementer over hele Norge

Les mer om Norges ingeniør- og teknologorganisasjon og bli medlem på nito.no

Kort og kompakt. Interaktivt. Nyttig for alle som er involvert i prosjekter. Det er stikkord for NITOs nye kursprogram i prosjektledelse.

Et stort antall teknologer og ingeniører har sin arbeidshverdag i prosjekter, men mange har ikke god nok opplæring i prosjektledelse.

Sjekk NITOs nye prosjektledelsekurs

Opplegget tilbys både på norsk og engelsk, og som bedriftsinternt kurs:

– Ingeniører og teknologer er faglig dyktige, men har kanskje ikke like god kompetanse i å organisere, lede andre og skape en felles forståelse av mål og framdrift. Det er dette prosjektledelse handler om, sier Otto Husby, daglig leder i e-læringsbyrået Cimple.

Han mener ansatte i prosjekter kommer et godt stykke på vei med sunn fornuft og erfaring.

– Men prosjektledelse er som matlaging: Alle kan lage pasta, men ofte blir det bedre med en god oppskrift, påpeker Husby.

Kurs i prosjektledelse for ingeniører og teknologer 

Husby har ledet teamet bak NITO Prosjektskole. I samarbeid med Cimple lanseres en ny versjon av kurset i prosjektledelse. Kurset passer for alle ingeniører og teknologer som jobber i prosjekter, og tilbys på norsk, engelsk og som bedriftsinternt kursprogram.

Teamet i Cimple som står bak Prosjektskolen. <i>Foto:  Akos Hencz</i>
Teamet i Cimple som står bak Prosjektskolen. Foto:  Akos Hencz

– Vi har laget et fullstendig nytt, oppdatert digitalt kurstilbud for NITOs medlemmer. Kurset er en praktisk versjon av internasjonale standarder for prosjektledelse, og gir kunnskap og verktøy som kan tas i bruk umiddelbart, forteller Husby.

Målet er å bidra til å sikre kvalitet i alle typer prosjekter. Kurset bygger på de anerkjente internasjonale standardene PRINCE2 og PMBOK.

Steg-for-steg prosjektledelse

NITO Prosjektskole gir deltakerne en trinnvis oppskrift til et vellykket prosjekt. Kurset består av fem videobaserte moduler.

Første kursmodul gir oversikt og innsikt i de mest sentrale begrepene i prosjektledelse. Tema for modul to, tre og fire er planlegging, gjennomføring og organisering av prosjekter. I den siste kursmodulen er fokus på prosjektmodell, implementering og etterlevelse.

Deltakerne får også tilgang på maler og sjekklister som de kan bruke i egne prosjekter.

– Prosjektskolen er et praktisk verktøy som vi håper også vil bli brukt som jobbstøtte i etterkant, sier Husby.

Hver kursmodul består av korte, animerte leksjoner med tilhørende oppgaver. Beregnet tidsbruk per modul er to-tre timer. Når de fem kursene er gjennomført og bestått, kan man få sertifisering i form av «The International Project Management Certificate». Prosjektskolen er kort og kompakt, interaktiv og moderne.

God planlegging er nøkkelen

Husby har arbeidet med prosjektledelse gjennom hele sitt yrkesliv, og vært rådgiver for mange store norske og internasjonale selskaper. Han har også undervist i prosjektledelse og prosjektarbeid for virksomheter og ved akademiske institusjoner som NTNU, BI og SKEMA Business School.

– Innen prosjektledelse svikter det ofte på det enkle og grunnleggende, mener Husby.

Hans erfaring er at det ofte skorter på vilje og evne til å planlegge og forankre prosjekter godt nok. Det jobbes for lite med prosjektene før de settes i gang.

– Ved oppstart er mye uklart. Hva er effektmålene? Hvem har ansvar for hva? Hvor er prosjektet forankret? I mange tilfeller går man for fort fram i de tidlige fasene, fremholder Husby.

Hvis feil prosjekter blir satt i gang på feil grunnlag, risikerer man uønskede dominoeffekter som kostnadssprekk og forsinkelse.

– Mye kunne vært unngått med bedre planlegging, mener Husby.

En annen vanlig utfordring er uklarhet rundt hva som skal skje når prosjektperioden er slutt. Hvem er mottaker av leveransen, og hvordan skal den tas i bruk? Dette bør man tenke grundig gjennom, avslutter Husby.

Se alle NITO-kurs og arrangementer »
Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra NITO