Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Hvordan ser egentlig fremtidens bygg ut?

Programleder Jonas Normann, Carine Blyverket, strategisk rådgiver i Entra, og Peter Jetzel, sjefsrebel i Rebel.
Programleder Jonas Normann, Carine Blyverket, strategisk rådgiver i Entra, og Peter Jetzel, sjefsrebel i Rebel.
Del

Schneider Electric ønsker å skape «Impact» ved å gjøre alle i stand til å få mest mulig ut av energi og ressurser, og bygge bro mellom fremgang og bærekraft. Vår misjon er å være den pålitelige partneren innen bærekraft og effektivitet. 

Vi er en global industriell teknologileder med verdensledende ekspertise innen elektrifisering, automasjon og digitalisering; og vi jobber for å bringe intelligente, motstandsdyktige, fremtidssikre og brukervennlige løsninger til industri, infrastruktur, datasentre, bygg og boliger.

Med forankring i vår dype domeneekspertise, leverer vi integrerte AI-baserte IoT-løsninger som dekker hele levetiden til anleggene – med en lønnsom vekst for våre kunder som resultat.

Eksperter og bransjetopper diskuterer alt fra fremtidens byer til sykehus og arbeidsplasser i den nye podcasten Grønne byggeklosser.

Bygg står for 40 prosent av alle utslipp. Hvordan kan teknologi gjøre oss mer bærekraftige og hvordan ser egentlig fremtidens bygg ut? Programleder og bærekraftsjef i Schneider Electric, Jonas Normann, inviterer små og store aktører med spennende historier for å gi deg et innblikk i grønne bygg.

Lytt til podcast-episoden på Spotify »

Fremtidens byer

Først ut er innovasjonssjef Karine Storaker Bråten og bærekraftstrateg Babak Behrad. Halvparten av verdens befolkning bor i byer. FN anslår at to tredjedeler av oss vil bo i byer innen 2050, og der mange mennesker samles, er utslippene store. Bærekraftige byer virker fjernt, men er det umulig?

Utbygger Obos vil vite hvordan folk kan leve mer bærekraftig i byggene deres, og har lansert en bærekrafttjeneste, der de som bor i Obos-bygg kan få oversikt over utslippene sine. Det er ifølge Karine Storaker Bråten, innovasjonssjef i OBOS, avgjørende om man skal klare å endre vaner – folk er ikke villig til å gjøre det, uten å se effekten.

I episoden møter hun Babak Behrad, bærekraftstrateg, foredragsholder og partner i Trigger. Han tror det kommer til å skje så mye på teknologifronten de neste 50 årene, at fremtidens byer ikke vil være til å kjenne igjen, og drømmer om at fremtidens byer skal være bygget rundt fysiske møteplasser, som en motkraft til metaverse.

Lytt til podcast-episoden på Spotify »

 Fremtidens arbeidsplass

I løpet av et år bruker nordmenn nesten 90 prosent av all tid innendørs, og omtrent en tredjedel av tiden vi er våkne går med til jobb. Derfor er det naturlig at arbeidsmiljøet, både fysisk og mentalt, påvirker livskvaliteten.

En viktig faktor er tilhørighet til arbeidsplassen, en annen er fleksibilitet. Mange ønsker en miks av ulike arbeidsformer fremover. Hva tenker en av Norges største selskaper for kontorbygg om den fremtidige arbeidsplassen?

Carine Blyverket, strategisk rådgiver i Entra, og Peter Jetzel, sjefsrebel i Rebel, snakker om hvordan samhandling og innovasjon vil bli avgjørende for jobbhverdagen vår.

Lytt til podcast-episoden på Spotify »

 Fremtidens sykehus

Norske sykehus er i kontinuerlig endring som følge av en rivende teknologisk utvikling, med digitale konsultasjoner, 5G, fjernoperasjoner og roboter i gangene. Fremtidens helsetjenester er her allerede, men vil «digital omsorg» bli dominerende? Og hva vil det ha å si for deg og meg?

I tillegg har verden vært gjennom en pandemi. Hva kan norske sykehus lære av den?

Wasim Zahid, lege og sosiale medier-profil, mener norske sykehus balanserer teknologi og medmenneskelighet godt, men effektivisering ved hjelp av teknologi kan kun gjøres til et visst punkt. Zahid forteller om positive erfaringer rundt digitale konsultasjoner, men etterlyser mer klarhet i hvilke pasientgrupper de fungerer best for? Et av de store spørsmålene han stiller, er hvordan den kommende eldrebølgen vil påvirke oppsettet av fysiske versus digitale konsultasjoner.

Bjørn Løkken er teknolog med lang erfaring innen teknikk i bygg. Gjennom arbeidet i Sykehusbygg, er han med og muliggjør fremtidens løsninger i helsevesenet. Han tror at rullestolen som kjører av seg selv kommer fortere enn vi tror. Løkken poengterer viktigheten av teknologi som støttefunksjon. Mennesket er avhengig av å bli møtt. I episoden forteller Løkken også om roboter som «tenker sjæl» og om neste generasjon sensorer.

Lytt til podcast-episoden på Spotify »
Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra Schneider Electric