Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Vilde landet drømmejobben – her er hennes beste tips

Vilde Nyrønning Strøm i DNV GL deler sine beste tips til jobbsøkere.
Vilde Nyrønning Strøm i DNV GL deler sine beste tips til jobbsøkere. Foto: Delta V
Del

For to og et halvt år siden var Vilde Nyrønning Strøm ferdig med en Master i matematikk og informatikk fra Universitetet i Oslo. Etter det, har karrieren hennes fått rakettfart, og hun møter oss på det som har blitt hennes andre hjem; DNV GLs storslåtte campus på Høvik.

Veritas-senteret er DNV GLs hovedkontor på Høvik, og ligger i et vakkert naturområde på ca. 300 mål. <i>Foto:  DNV GL</i>
Veritas-senteret er DNV GLs hovedkontor på Høvik, og ligger i et vakkert naturområde på ca. 300 mål. Foto:  DNV GL

Etter å ha vært igjennom en håndfull intervjuer falt valget på DNV GL, tidligere Veritas, der hun gikk rett inn i den faste stillingen som «Graduate i Cyber Security».

Hun var ikke i tvil om at dette, det var stedet hun skulle satse på. Det gode inntrykket startet tidlig i prosessen, og fortsatte.

– Intervjuprosessen var veldig god sammenlignet med andre steder jeg var. Magefølelsen her var jo definitivt den beste, innrømmer hun. 

I 2019 klatret DNV GL til topps i en uavhengig kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere, foran flere kjente virksomheter i landet. Spennende arbeidsoppgaver, et svært godt arbeidsmiljø og gode karrieremuligheter ble trukket frem i begrunnelsen.

– Jeg likte spesielt godt at det er fokus på faglig utvikling, og at det settes like stor pris på om du ønsker å utvikle deg faglig fremfor å gå den vanlige leder-stien. De solgte seg bra inn på alle de ulike mulighetene internt i selskapet, og de har definitivt levd opp til lovnadene, bekrefter Vilde.

Selskapet er mest kjent for kjernevirksomheten innen klassifisering av skip, sertifisering, testing og rådgivning, og jobber i dag aktivt med digitalisering av egne tjenester og industriene de er engasjert i. Sentralt i dette er kombinasjon av tradisjonell fagkompetanse med nye muligheter innenfor anvendt IT. 

Fleksibel arbeidsplass  

Siden Vildes utdanning ikke var spesialisert innenfor et spesifikt felt innen IT, så har fleksibiliteten internt vært gull verdt.

Vis mer

– Vi er jo et selskap som leverer tjenester for å håndtere og minimere risiko, hvor IT og digitale løsninger utgjør en større og større del av jobbhverdagen vår. Å få lære om sikkerhetsaspektet rundt kritisk infrastruktur og digitale trusler har vært veldig nyttig og spennende. Som konsulent blir du del av mange forskjellige prosjekter, og i mitt første halvår fikk jeg også øynene opp for en annen ekspertise vi har i DNV GL.

Vilde jobber nå fortsatt i samme forretningsområde, Digital Solutions, men under en ny avdeling som heter «Data services and Insight Solutions». Digital Solutions fungerer som en brobygger mellom alle forretningsområdene, og leverer programvare og digitale løsninger på tvers av industrier og fagfelt. Data Services-avdelingen har fokus på dataanalyse, simuleringer og maskinlæring som skal skape nytte og innsikt for hele verdikjeden.

– I stillingen min jobber jeg mye med datakvalitet og representasjon av kunnskap på en strukturert måte som datamaskinen kan forstå. Dette er et underdomene av AI (Artifical Intelligence), som er kjent som «knowledge representation and reasoning». Vi jobber med store, omfattende prosjekter, hvor potensialet for automasjon er enormt, forteller Vilde engasjert. 

Hun forteller at dette også var tema for sommerprosjektet i 2019 som hun var prosjektleder for, en rolle som var helt ny for matematikeren.

– Det var veldig spennende å få prøve noe helt nytt, ledelse og «soft skills» generelt kommer utrolig godt med som konsulent. Sommerprosjektet har også vært veldig verdifullt for oss som selskap. Det ga meg veldig mye input til det videre arbeidet, men jeg skal innrømme at jeg klødde i fingrene etter å ta tak i det faglige, forteller konsulenten.

Her er Vildes fem tips til jobbsøkere

Vilde Nyrønning Strøm.  <i>Foto:  Delta V</i>
Vilde Nyrønning Strøm.  Foto:  Delta V

#1– Vær tydelig på hva du selv ønsker!

Selvfølgelig skal man være attraktiv for arbeidsgiver, men husk at du som student også er attraktiv, så ikke være redd for å stille spørsmål. Det er veldig viktig, tror jeg. «Like mye som at du skal passe for bedriften, så skal bedriften passe for deg».

#2– Vis fram hvem du er som person!

Litt klisjé, men man må framstå som den man er og fronte de interessene man har i intervjusituasjoner, så man får en jobb som passer best mulig for deg. Som student er arbeidsmarkedet veldig nytt, og jeg følte selv veldig på det at man skal framstå fra sin beste side.

#3– Ha alt det formelle på plass!

Da jeg hadde rekrutteringsansvar for sommerprosjektet, var det veldig mange som glemte å legge ved de vanlige tingene som CV, karakterer, og lignende. Det kan skje den beste kandidaten. Så du kan aldri sjekke for mange ganger at du har svart på alt i jobbannonsen, ellers kan du miste en god mulighet.

 

Når du endelig har landet jobben, mener Vilde at du bør...

#4– Følge dine interesser, det tjener både du og arbeidsgiver på!

For eksempel her i DNV GL er det så utrolig mange muligheter internt, og du er på ingen måte låst til arbeidsoppgavene. Så lenge man søker nye utfordringer, finner en vei som er spennende, og sier ifra om hva man vil, så tror jeg man vil få en fantastisk jobb.

#5– Hvis du ikke gir utrykk for hva du vil forme jobben til, er det ingen som leser tankene dine!

Jeg tror veldig mange nyutdannede føler at de som nyansatt ikke kan si ifra om hva de vil eller ønsker, men det stemmer ikke. Selv om det selvfølgelig både kan være skummelt og ubehagelig, så er det du selv som former din egen jobb.

 

En unik karrieremodell

Hanna Moen i DNV GL forteller at selskapet har et stort internt arbeidsmarked, der de ansatte kan søke nye utfordringer ved ett av DNV GLs over 80 kontorer. <i>Foto:  Delta V</i>
Hanna Moen i DNV GL forteller at selskapet har et stort internt arbeidsmarked, der de ansatte kan søke nye utfordringer ved ett av DNV GLs over 80 kontorer. Foto:  Delta V

Hanna Moen har en bakgrunn fra organisasjonspsykologi, og jobber til daglig i konsernet i DNV GL med å utvikle ulike læringstilbud til ledere og ansatte. Hun forteller at selskapet har en unik karrieremodell som åpner for at ansatte kan skifte fagretning.

– Det som gjør DNV GLs karrieremodell spesiell, er at den ser på alle karrierer som like verdifulle. Det betyr at det ikke er mer verdsatt å velge en retning innenfor ledelse fremfor en teknisk karrierevei, eller omvendt. Samtidig hvis du jobber mer teknisk er det likevel mulig å forfølge en lederkarriere, og vi har tilfeller der ingeniører jobber administrativt.

I DNV GL sin karrieremodell er alle karriereveiene like verdifulle. Modellen er fleksibel og det er fullt mulig å endre karrierevei for de som måtte ønske det underveis i karrieren. <i>Illustrasjon:  DNV GL</i>
I DNV GL sin karrieremodell er alle karriereveiene like verdifulle. Modellen er fleksibel og det er fullt mulig å endre karrierevei for de som måtte ønske det underveis i karrieren. Illustrasjon:  DNV GL

Hun legger til at ut ifra hva du jobber med og retningen du velger å gå, har de ulike læringstilbud i selskapet basert på læringsfilososfien 70-20-10.

– Læringsfilosofien baserer seg på at mesteparten av læringen skjer gjennom arbeidet du gjør, så har vi det du lærer gjennom nettverket ditt av mentorer og kollegaer, mens den siste delen er læring fra kurs, lesing og konferanser. Vi har et flerårig løp for lederutvikling og teknisk opplæring, noe av dette i samarbeid med ledende institutter Vi har også ulike mentorprogrammer og noe som heter Next Generation Summit som gir unge ansatte muligheten til å bygge sitt nettverk og karriere.

Hun forteller videre at de har et stort internt arbeidsmarked, som åpner for at ansatte kan søke nye utfordringer ved ett av DNV GLs over 80 kontorer.

– Karrieremodellen skal gagne alle ansatte, og det er fullt mulig å bytte track uansett hvor du er i karrieren din. Denne fleksibiliteten er attraktiv og det er ikke uvanlig at våre ansatte bytter flere ganger i løpet av karrieren, avslutter hun.

 

Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra DNV