01:23:00Nyhetsstudio

Positiv ukestart på Oslo Børs etter oljeprishopp

Mandag morgen var Oslo Børs opp rundt 1,3 prosent til 1267 poeng etter et kraftig hopp i oljeprisen. Det skjer etter at krigen i Midtøsten brøt ut i helgen.

Etter Hamas' angrep på Israel i helgen, har prisen på nordsjøolje steget med rundt 3,5 prosent til over 87,30 dollar fatet.

Like etter klokken 9 steg aksjene i olje- og gasselskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi med henholdsvis 3,5 prosent, 3,1 prosent og 3,8 prosent.

Også Kid dro børsen i positiv retning da interiørselskapet mandag morgen rapporterte om inntektsøkning i tredje kvartal, melder E24. Kid økte inntektene fra 741,3 millioner kroner til 830,9 millioner, og inntektene fra nettsalg sto for 11,7 prosent av de samlede inntektene i kvartalet.

Andre nyheter fra børsnoterte selskap er blant annet at flyselskapet Norse meldte om økning i passasjertallet for september, at seismikkgiganten TGS hadde en kraftig økning i driftsinntekter i tredjekvartal, og at Frontline selger aksjene sine i det belgiske rederiet Euronav og kjøper 24 av rederiets oljetankere for 25 milliarder kroner.