17:25:37Nyhetsstudio

Kraftig resultatvekst for Norwegian

Flyselskapet Norwegian har lagt fram sitt resultat for tredje kvartal. De hadde et driftsresultat på 2,17 milliarder kroner.

Resultatet før skatt var 2,05 milliarder kroner, inntektene på 8,76 milliarder kroner.

Begge tall er en kraftig oppgang fra samme tid i fjor. Da var driftsresultatet 1 milliard kroner og resultat før skatt 910 millioner kroner, skriver E24.

– Det er det høyeste driftsresultatet i flyselskapets historie etter tredje kvartal 2019, da flåten var omtrent dobbelt så stor, skriver Norwegian i en pressemelding.

Tredje kvartal utgjør juli, august og september og tar altså unna store deler av sommeren der flyselskapene tjener penger.

Resultatet reflekterer høye trafikktall i disse månedene: 2,3 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli, 2,1 millioner i august og 2 millioner i september.

Selskapets børsmelding peker også på økt punktlighet sammenlignet med fjoråret, og at ifølge konsulentselskapet Cirium var Norwegian ett av Europas tre mest punktlige flyselskap. Fyllingsgraden på flyene var litt lavere.

– Hele Norwegian-laget har bidratt til at vi nå kan se tilbake på et av de beste kvartalene i flyselskapets 21-årige historie. Jeg er svært godt fornøyd med at vi leverer et sterkt finansielt resultat, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.