Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

De har fabrikker og kontorer over hele Europa. Slik effektiviserer de IT-avdelingens hverdag

Consolis leverer betongløsninger til byggeplasser over hele Europa, og trenger en mer fleksibel IT-avdeling.
Consolis leverer betongløsninger til byggeplasser over hele Europa, og trenger en mer fleksibel IT-avdeling. Foto: Consolis
Del
Produsert av TUM Studio

Byggebransjen er på et krevende sted i 2024, økte kostnader, lavere etterspørsel og stramme marginer som har ført til utfordringer for mange aktører. Samtidig står byggeindustrien fremdeles for mye CO2-utslipp. Det er viktig for bransjen å effektivisere der det er mulig, og gjøre en stadig større innsats for grønnere løsninger.

Consolis er en gruppe som satser tungt på å hjelpe sine kunder med å redusere utslipp. Gruppen er en betydelig aktør på det europeiske og nord-afrikanske markedet når det gjelder produksjon av prefabrikerte betongelementer. Prosessen innebærer at betongelementer produseres på fabrikker, og deretter transporteres de ferdige elementene til byggeplasser for å bli satt sammen. Det er en praktisk løsning for bransjen, som kan effektivisere byggeprosessene og gjøre dem mer bærekraftig.

Omfattende organisasjon

Consolis satser tungt på bærekraftige løsninger på byggeplassene. <i>Foto:  Consolis</i>
Consolis satser tungt på bærekraftige løsninger på byggeplassene. Foto:  Consolis

Radboud Wijnen er CIO hos Consolis, og forteller på videolink fra Spania at de er tilstede i 17 land. Det kan by på utfordringer med tanke på koordinering og logistikk, ikke minst for IT-avdelingen.

Radboud Wijnen har årelang erfaring med å lede IT-avdelinger i store, internasjonale selskaper, og har jobbet i Consolis de siste fire årene.

– Jeg liker byggebransjen, og jeg ønsket å være tettere på Europa, samtidig som jeg ville bidra til å gjøre IT-teamet med modent.

– En del av fokuset den siste tiden har vært å oppgradere til ERP-systemet IFS Cloud™, forteller han, noe Addovation har levert.

Han forklarer at Consolis har sterkt fokus på de lokale markedene, og at IT-teamene veksler mellom å jobbe tett på lokale oppgaver, og levere tjenester for helheten. Det setter visse forutsetninger for hvordan man jobber.

– IT-teamene trenger ikke å være på kontorene til enhver tid. Jeg sitter selv i Barcelona til daglig, og jeg har troen på at teamene klarer i stor grad å styre seg selv. Jeg tror på mest mulig flat organisasjonsstruktur. Vi skal ha det gøy på jobb, men vi skal også levere, og vi ser at ledelsen har tiltro til oss.

Ny løsning for en ny hverdag

Å levere kompleks logistikk trenger en robust IT-infrastruktur. <i>Foto:  Consolis</i>
Å levere kompleks logistikk trenger en robust IT-infrastruktur. Foto:  Consolis

Med stor geografisk spredning er det viktig at det er en del felles IT-løsninger som fungerer for alle, på tvers av landene. Derfor har Consolis investert i en oppgradering til IFS Cloud.

– Vi har brukt IFS-løsninger tidligere, også før jeg begynte, men nå var det på tide å få det mer likt og standardisert. Det er en prosess som ikke krevde så mye endring hos markedene våre, og gav oss mer funksjonalitet og oppkobling mot flere applikasjoner, forklarer Radboud Wijnen, og nevner at de setter i gang med en pilotprosjekt i Sverige.

Elegant oppgradering

For Consolis er IFS Cloud relevant for områder som økonomi, innkjøp, anskaffelser og prosjektkostnader. Gjennomføringen av oppgraderingen skulle ikke ta allverdens tid.

– Poenget var at vi skulle bli ferdig innen seks måneder. Det var det markedet tillot oss. Prosjektet var veldig tydelig fra start til slutt, teamene visste hva de skulle gjøre, og alle aspektene var klare. Alle gjorde sitt og vi hadde et veldig bra samarbeid med Addovation underveis. Både på forretningssiden og IT-siden.

– Det var også viktig for oss at vi kunne implementere rett ut av esken. Vi ville ikke skrive ekstra kode, og ville ha mest mulig standardisering. Alt det leverte Addovation på.

Radboud Wijnen nevner at prosjektet fortsatt er i pilotfasen, men hvis alt fungerer tilfredsstillende, vil de utvide bruken av IFS Cloud.

– Og nå som vi har gjort dette én gang, vil vi kunne rulle ut mye raskere neste gang.

En bedre IT-hverdag

Miljøaspektet gjennomsyrer alle aktiviteter hos Consolis, og en smidigere IT-avdeling er en del av dette. <i>Foto:  Consolis</i>
Miljøaspektet gjennomsyrer alle aktiviteter hos Consolis, og en smidigere IT-avdeling er en del av dette. Foto:  Consolis

Han ser allerede resultater med tanke på hvor forenklet hverdagen er blitt.

– IT-arkitekturen vår er blitt enklere. Før måtte vi leve med forskjellige systemer som man måtte gå inn i og sjekke data. Nå kan brukerne bare gå inn på IFS Cloud og hente ut det de trenger.

– Vi har mye mer kontroll på alle aspekter, ikke minst det økonomiske. Vi vil forstå bedre hvor mye penger vi bruker, og hva som er kostnadene. I disse dager er det det vi trenger: Enkelthet, presisjon og god timing. Ingen forsinkelser, sier han.

Miljøbevissthet i alle ledd

Radboud minner igjen på at bærekraft er ekstremt viktig for Consolis. Det er store ambisjoner for å kutte utslipp, og gruppen tilbyr allerede Green Spine Line®, en produktserie som består av lavutslipps produkter som bruker mindre sement, som er lettere, og der produksjonsprosessen er så optimalisert som mulig. Consolis har nylig fått sine utslippsmål validert av Science Based Targets-initiativet.

Oppgraderingen til IFS Cloud henger sammen med disse ambisjonene:

– En del av strategien er å kunne ta ut all data som vi bruker til bærekraftsrapporter på en enklere måte. IFS Cloud er veldig sofistikert når det gjelder rask tilgang til data, og samtidig integrere applikasjoner som gjør det enda mer smidig, nevner Radboud.

Radboud avslutter med å påpeke at det å redusere utslippene er hovedfilosofien til Consolis, og at det å ha en mer moderne, smidig og effektiv IT-avdeling er et veldig viktig aspekt av dette.

– Vi er spredt over hele Europa, og vi er i full gang med å modernisere for å gjøre hverdagen grønnere og mer fokusert. Dette pilotprosjektet er bare begynnelsen, runder han av.

Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra Addovation