Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Hos Norges mest populære arbeidsgiver får du forme karrieren din selv

dnv
dnv Foto: DNV
Del
Produsert av TUM Studio

DNV (Det Norske Veritas) et navn mange har kjennskap til, men hvordan er det egentlig på innsiden av selskapet som har jobbet med å sikre liv, verdier og miljø i over 160 år? 

Jonas Lunde <i>Foto:  DNV</i>
Jonas Lunde Foto:  DNV

– Det som traff meg først da jeg startet her, var hvor fort jeg ble en del av laget.

Det forteller Jonas Halvorsen Lunde fra DNVs kontor med utsikt over havnen i energihovedstaden Stavanger. Dette er et av selskapets 13 kontorer i Norge, og har vært maskiningeniørens hovedbase de siste tre årene, etter at han fullførte en mastergrad i maskiningeniørfag med spesialisering i materialteknologi.

Verdsetter alle karriereretninger like høyt

Lunde forteller om en arbeidshverdag fylt med utfordringer, men også med stor variasjon. 

– Jeg har blant annet vært med på feltarbeid i form av inspeksjon av prosessanlegg til levetidsvurderinger. Jeg har også vært utleid konsulent i et år, der jeg var plassert ute hos kunden. Jeg har vært innom ganske mye forskjellige på kort tid, så det er aldri en kjedelig dag, sier han med et smil.

Lundes nærmeste leder, Kjetil Eikeland, som har vært i selskapet siden 2006, nikker bekreftende. 

Kjetil Eikeland <i>Foto:  DNV</i>
Kjetil Eikeland Foto:  DNV

– DNV er et sted hvor du aldri slutter å lære. Jeg startet som senioringeniør og er nå leder for en avdeling. Det har vært veldig spennende og lærerikt.

– Jeg har ingen formell lederutdanning, men DNV’s interne lederutviklingsprogram er omfattende og svært nyttig. Det er en ren faglig utdannelse, men når muligheten byr seg, så hvorfor ikke. Mulighetene har vært mange, og jeg har alltid følt meg støttet på veien, fortsetter han.

I DNV tilpasses kompetanseutvikling den enkelte ansattes rolle, nivå og egne ønsker. De skal lære 70 prosent direkte fra arbeidsoppgavene sine, 20 prosent fra kunnskapsdeling via kollegaer og nettverk, og 10 prosent fra formell videreutdanning gjennom kurs.

– Det betyr at du som nyansatt får kaste deg rett ut i spennende prosjekter, samtidig som du har støtte fra erfarne kollegaer, sier han, og fortsetter: 

– Vi jobber veldig multidisiplinært, og toucher innom mange forskjellige fagområder. Den ene dagen kan du jobbe med én utfordring, mens neste dag noe helt annet. Det kan være alt fra en veldig teknisk faglig materialutfordring som du må grave deg ned i og finne ut av, til at du jobber med overordnet styrende dokumentasjon, fortsetter han. 

Begge peker også på de store læringsmulighetene som finnes i selskapet. 

– Det er alltid noen i DNV som kan svare på spørsmålene dine, uansett hvor spesifikke de er. Og hvis du vil utforske et nytt fagfelt, trenger du ikke å forlate selskapet. Mulighetene er der, forteller Lunde.

I DNV sin karrieremodell er alle karriereveiene like verdifulle. Modellen er fleksibel og det er fullt mulig å endre karrierevei for de som måtte ønske det underveis i karrieren. <i>Foto:  DNV</i>
I DNV sin karrieremodell er alle karriereveiene like verdifulle. Modellen er fleksibel og det er fullt mulig å endre karrierevei for de som måtte ønske det underveis i karrieren. Foto:  DNV

I DNVs karrieremodell verdsettes alle karriereretninger like høyt, enten det er snakk om en lederkarriere eller teknisk karrierevei. 

– DNV gir deg muligheten til å forme din egen karriere. Uansett hvilken retning du velger, er det alltid noe nytt å lære og nye muligheter å utforske, sier Eikeland.

DNV ble nylig kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i Randstads arbeidsgiverundersøkelse for 2024. Dette er andre gang DNV vinner kåringen.  

Student eller nyutdannet? Søk jobb i DNV »

Hvordan lykkes i søknadsprosessen 

Veien inn i DNV kan virke omfattende, men både Lunde og Eikeland er enige om at det er verdt det. 

– Jeg husker at da jeg søkte måtte jeg gjennom flere intervjuer, inkludert en litt uvanlig videoopptaksscreening. Det var uvant, men det ga meg også en mulighet til å vise hvem jeg virkelig er, forteller Lunde.

Eikeland, som har vært på begge sider av rekrutteringsprosessen, understreker viktigheten av å være forberedt og ærlig. 

– Les deg opp på selskapet, finn ut hva vi driver med, og vis at du er interessert. Det er lett å gjennomskue en generisk søknad, så bruk litt tid på å tilpasse den til stillingen du søker på. Vis oss hvorfor du vil jobbe akkurat her, og hva som motiverer deg til å jobbe med det fagfeltet stillingen dreier seg om, råder han.

Begge ingeniørene legger vekt på at det er mennesket bak CV-en som teller. 

– Karakterer er ikke alt. Det som virkelig betyr noe, er om du passer inn i miljøet og har den rette innstillingen, sier Eikeland. 

– Initiativ utenfor studiene, som verv eller fritidsaktiviteter, kan også gjøre deg mer attraktiv som kandidat, legger Lunde til. 

Eikeland oppfordrer til å ikke være redd for å søke selv om du ikke oppfyller alle kravene i stillingsutlysningen. 

– Vi leter etter folk som er engasjerte og har lyst til å lære, slår han fast.

Fleksibel arbeidsgiver 

Når det kommer til arbeidshverdagen, er fleksibilitet et nøkkelord. 

– Vi har akkurat fått oss valp, og det å kunne jobbe hjemmefra to dager i uka har vært en enorm lettelse. DNV er en arbeidsgiver som forstår at livet skjer, og de tilrettelegger for det, forteller Lunde. 

Eikeland trekker frem hvor viktig det er å ha et godt arbeidsmiljø. 

– For meg er det helt avgjørende at jeg trives med kollegene mine. Vi har et miljø hvor det er høyt under taket og mye latter. Det gjør det lettere å møte de faglige utfordringene vi står overfor hver dag, sier han.

De siste 160 årene har DNV vokst til å bli et globalt selskap med 15.000 ansatte i over 100 land, noe som også gir gode muligheter for en internasjonal karriere. 

– Hvis du er nysgjerrig, lærevillig og ikke redd for å ta initiativ, er DNV et fantastisk sted å starte eller fortsette karrieren din, avslutter Lunde.

Les flere artikler fra DNV