BYGG

BMI Norge har fått ny sjef: Andreas Fritzsønn

– Vi skal utvikle smarte, digitale hjelpemidler for dem som legger eller selger tak, sier Fritzsønn.

Andreas Fritzsønn har tidligere jobbet i blant annet Protan, Infratek og Balder.
Andreas Fritzsønn har tidligere jobbet i blant annet Protan, Infratek og Balder. Foto: BMI
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
14. mars 2019 - 10:08

 

BMI-gruppen er Europas største produsent av systemer til flate og skrå tak. Selskapet ble etablert ved en sammenslåing av Braas Monier og Icopal. I Norge er BMI mest kjent for merkevarene Icopal og Zanda. Nå har BMI Norge fått nye administrerende direktør i Andreas Fritzsønn.

Han har over 15 års ledererfaring fra bedrifter som Protan, Infratek og Balder Entreprenør, og får i sin nye rolle ansvaret for en av byggenæringens største produsenter.

– Det er en ære å videreføre arven fra to så tradisjonsrike og respekterte bedrifter som Icopal og Zanda. Selv om jeg kun har vært i selskapet i to uker, er det enkelt å se at organisasjonen har stor kompetanse, uttrykker Fritzsønn i en pressemelding.

Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge, er ikke fornøyd med at staten får medhold i hastebehandling av forbudet mot nye vedtak for de tre oljefeltene i klimadommen.
Les også

Setter historisk oljeforbud på pause

– Bærekraftig utvikling er mandatet fra eierne våre. Det blir spennende å blande innovasjon med tradisjon. I dette ligger det å utvikle smarte, digitale hjelpemidler som tilfører verdi til de som planlegger, selger, legger, bygger, rehabiliterer og eier tak, sier Fritzsønn.

Norden vil få mange av de nye mulighetene først, fordi vi er kjent for å være tidlig ute med ny teknologi, heter det i meldingen.

Fritzsønn erstatter Håkan Magnusson, som flytter hjem til Sverige med familien.

To montører på taket og én på bakken skal være nok til å installere et solcelleanlegg fra Sun Net Norge.
Les også

Utbrettbare solceller: Brukte fire timer på halvannen ukes jobb

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.