MASKINER & UTSTYR

Drivex satser videre i Norge med eget salgsselskap

Svenske Drivex øker satsingen i Norge, og etablerer eget salgsselskap for sine ploger og skjær.

Salkgssjef Per Emil Nilsson i Drivex Norge med den nye landeveisplogen som lanseres i år.
Salkgssjef Per Emil Nilsson i Drivex Norge med den nye landeveisplogen som lanseres i år.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. sep. 2022 - 14:04

Mens merket tidligere har vært representert gjennom et salgsselskap, ønsker den svenske fabrikken å kutte ut et mellomledd, og selv ha direktekontakten med det norske markedet.

Verdens første toppmøte for land med atomkraft i Brussel. I bakgrunnen et av symbolene for atomenergi, Atomium, et av Brussels landemerker.
Les også

Emmanuel Macron: – Vi må gjøre atomkraft mer attraktivt for privat finansiering

Bredt utvalg av ploger, skjær og skuffer

Det forteller Per Emil Nilsson til Veier24. Han er ansatt som salgssjef i Drivex Norge. Produktene kjenner han godt etter å ha jobbet med dem i en årrekke.

– Drivex sine produkter er tilpasset som redskaper for hjullastere og traktorer, og spenner over et stort spekter. Alt fra vikeploger, diagonalploger og skjær i ulike versjoner, via skuffer til alle formål, og til spesialprodukter som asfaltskjærere, høvelskjær og grusstrengspredere.

– Men det er hard konkurranse i dette markedet, noe som har vært merkbart økende de siste årene. Da er det viktig å selge på kvalitet.

Ny landeveisplog

Per Emil Nilsson forteller at det norske salgsselskapet i første omgang skal ha to selgere, som skal dele markedet nord og sør for Trondheim. Men legger til at de nok vil øke bemanningen gradvis etter hvert.

Nyhet for året er det han kaller en ny landeveisplog: – Den har fått en angrepsvinkel på 20 prosent, som betyr at den kaster snøen bedre og gjør bedre rent der det er høye brøytekanter. Dessuten skal den ta bedre når underlaget er hardt, forteller han.

FN advarer om at elektrisk avfall – alt fra kasserte kjøleskap til TV-er til e-scootere til mobiltelefoner – hoper seg opp over hele verden. Gjenvinningsgraden er altfor lav, og risikerer å falle ytterligere. Her jobber en indisk mann i en gjenvinningsbutikk for EE-avfall.
Les også

Enorme mengder EE-avfall er en katastrofe for miljøet 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.