ENERGI

Elselskap godtar å betale erstatning etter brann på Hawaii

Hawaiian Electric har gått med på å betale en erstatning på over 4 milliarder dollar til ofrene for brannen som la den historiske byen Lahaina i aske i fjor.

Arbeidet med å rydde opp etter brannen som la Lahaina på Hawaii i aske, fortsetter et år etter brannen.
Arbeidet med å rydde opp etter brannen som la Lahaina på Hawaii i aske, fortsetter et år etter brannen. Foto: Lindsey Wasson/AP/NTB
3. aug. 2024 - 12:54

Hawaiian Electric er anklaget for ikke å ha kuttet strømforsyningen til byen på øya Maui da en større skogbrann nærmet seg. Kraftlinjer som falt ned og antente tørt gress, bidro til at brannen spredte seg.

Minst 102 mennesker mistet livet, og tusenvis av hus gikk opp i flammer, inkludert hele sentrum av Lahaina med hoteller, museer, butikker og restauranter. 12.000 mennesker ble evakuert, og skadene løper trolig opp i rundt fem milliarder dollar.

I søksmålet heter det at Hawaiian Electric hadde fått en rekke advarsler om risikoen for brann i området, særlig om sommeren.

I tillegg til Hawaiian Electric er m, yndighetene på Maui, et eiendomsselskap og flere andre bedrifter med på forliket om erstatningen.

Saksøkerne, inkludert etterlatte som mistet familiemedlemmer, er ikke fornøyd med forliket, men frykt for at Hawaiian Electric skulle gå konkurs, gjorde at det hastet å bli enig om en avtale.

Ulykkesgranskere ser på flydeler som ble funnet etter at et Boeing 737 Max 8 styrtet i havet utenfor Indonesia i 2018.
Les også

Boeing-topper må møte etterlatte etter 737 Max-ulykker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.