Fellesforbundets leder raser over Statkrafts tap i andre land

Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener politikerne må ta kontroll over Statkraft etter at kraftgiganten har underskudd etter tap på utenlandsinvesteringer.

Fellesforbundet-leder Jørn Eggum mener politikerne må ta kontroll over Statkraft.
Fellesforbundet-leder Jørn Eggum mener politikerne må ta kontroll over Statkraft. Foto: Frederik Ringnes/NTB
21. aug. 2024 - 07:03

Statkraft fikk et negativt resultat etter skatt på nesten 1 milliard kroner i andre kvartal i år. Det henger sammen med nedskrivninger på utenlandsinvesteringer, noe som får Eggum til å rase, skriver Klassekampen.

– Statkraft har hatt ekstremt høye inntekter, særlig gjennom eksportkablene. Så klarer de å brenne av såpass mange milliarder i andre land i stedet for å bruke kapasiteten til å bygge ut kraftproduksjon her hjemme. Er de da under folkevalgt styring og kontroll, eller er det slik at Statkraft har blitt en butikk i butikken? sier Eggum.

Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi og er heleid av staten.

Statkrafts medietalsperson Lars Magnus Günther skriver i en epost at selskapets strategi og aktivitet er i tråd med mandatet de har fra staten som eier.

– Statkraft har de seneste årene gjennomført lønnsomme oppkjøp og utvikling av en rekke prosjekter ute. I sum er lønnsomheten på vår aktivitet utenfor Norge over avkastningskravet vi har på våre investeringer, skriver han.

– De neste årene planlegger vi store effektoppgraderinger som ytterligere vil styrke det norske kraftsystemet, skriver Günther.

Statkrafts konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal tror på et stabilt strøm-marked det kommende året.
Les også

Statkraft-sjefen spår stabile strømpriser det neste året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.