ENERGI

Forsterker satsingen på energieffektivisering gjennom Enova

Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å øke kompetanse og kunnskap i markedet og bidra til energieffektivisering. 

– Enova er et viktig klima- og energivirkemiddel, og vi presiserer derfor nå Enovas mandat knyttet til energi, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).
– Enova er et viktig klima- og energivirkemiddel, og vi presiserer derfor nå Enovas mandat knyttet til energi, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap). Foto: Terje Pedersen/NTB
16. feb. 2023 - 07:18

Enova støtter i dag flere energitiltak, blant annet i husholdningene, varmesentraler, fjernvarme og energitiltak i industrien.

– Kraft er en avgjørende forutsetning for omstillingen til et lavutslippssamfunn. Enova er et viktig klima- og energivirkemiddel, og vi presiserer derfor nå Enovas mandat knyttet til energi, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Regjeringen forsterker satsingen på energieffektivisering gjennom Enova. Målet er at energieffektivisering reduseres og lønnsomme tiltak utløses.

– Enøk er det viktigste tiltaket for å redusere forbruket av energi. For å sikre at vi har nok kraft i årene som kommer, er det viktig at vi bruker den strømmen vi allerede har mer effektivt, sier Eide.

Regjeringspartiene og SV sier til NTB at de er enige om å styrke satsingen på energieffektivisering gjennom Enova.

– Dette innebærer en styrket satsing hvor Enova i større grad vil kunne prioritere aktivitet som bidrar til å utløse energieffektivisering i alle deler av norsk økonomi, sier Arbeiderpartiets Marianne Sivertsen Næss, lederen av energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Enova skal levere en anbefaling til klima- og miljøministeren for hvordan de best kan følge opp mandatet. Anbefalingen skal leveres innen 31. mars.

Klimaendringene er den neste store trusselen mot global sikkerhet, mener utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Eide deltar denne uke på Nato-toppmøtet i Washington.
Les også

Nato ser forbi Ukraina: – Klima er den neste store trusselen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.