FORSVAR

Forsvaret leter etter erstatter for feltstøvelen M/77 etter nær 50 år

Siden 1977 har marsjstøvelen M/77 fra skoprodusenten Alfa vært tro i tjenesten i Forsvaret. Nå letes det etter en erstatter.

Den nye marsjstøvelen skal ha bedre demping, og den skal være brun. Her et bilde av M/77-støvler under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen til Cyberforsvaret i 2019.
Den nye marsjstøvelen skal ha bedre demping, og den skal være brun. Her et bilde av M/77-støvler under Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen til Cyberforsvaret i 2019. Foto: NTB
29. okt. 2023 - 16:25

– M/77 har tjent oss godt i snart 50 år, og er fremdeles for mange en god støvel. Vi har nå en bredere seleksjon av brukere enn i 1977 og ønsker å anskaffe en støvel som passer flest mulig soldater.

Det skriver prosjektleder for feltstøvelanskaffelsen, Tom Georg Bjørklund i Forsvarsmateriell, i epost til Forsvarets forum.

I prosjektet har Forsvarsmateriell prekvalifisert leverandører til en videre anbudskonkurranse. Ifølge Forsvarets forum kommer det fram av anbudet at Forsvaret er ute etter en lærsko framfor nyere Gore-Tex-teknologi. Men noen endringer ser de altså for seg.

– Man ser for seg at den nye støvelen vil ha bedre demping- og stabilitetsegenskaper. Den nye støvelen vil også komme i fargen brun, da dette gir bedre kamuflasje- og signaturegenskaper, sier Bjørklund.

De første nye feltstøvlene vil etter planen bli utlevert i løpet av høsten 2026.

For omtrent ett år siden ble det gjort kjent at byggingen av radar på Gyrihaugen var blitt skrinlagt. Årsaken var nye tester som viste at den ville forstyrre andre anlegg «i tilstøtende områder».
Les også

Brukte millioner på vei som ble stanset: Dette har Forsvarsmateriell gjort for å unngå lignende tabber

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.