Gratis buss i Stavanger kostet 26 millioner kroner den første måneden

Ble brukt på over 95.000 billetter i juli.

Innbyggerne i Stavanger kommune har i litt over en måned kjørt gratis med buss, bysykkel, tog og båt på hele Nord-Jæren.
Innbyggerne i Stavanger kommune har i litt over en måned kjørt gratis med buss, bysykkel, tog og båt på hele Nord-Jæren. Foto: Fredrik Varfjell/NTB
18. aug. 2023 - 09:40

Innbyggerne i Stavanger kommune har i litt over en måned kjørt gratis med buss, bysykkel, tog og båt på hele Nord-Jæren.

Totalt hentet innbyggerne i Stavanger ut over 95.000 billetter i juli måned. Den totale billettkostnaden for kommunen ble på 26,3 millioner kroner, skriver NRK.

Flertallspartiene i Stavanger besluttet i mai at de vil bruke 200 millioner kroner på gratis kollektivtilbud til innbyggerne. Opprinnelig ble det skissert at pengene ville rekke til desember i år. Men tidligere i sommer kom et anslag om en varighet på åtte til tolv måneder, skrev Stavanger Aftenblad i juni.

I en tidligere versjon skrev vi at det var snakk om over 95.000 turer, men det riktige er over 95.000 billetter.

EU-kommissær Kadri Simson sendte brev til Olje- og energimister Terje Aasland og resten av regjeringen tidligere i år, med en forventing om fornybardirektivet tas inn i EØS-avtalen.
Les også

Aasland har svart EU på «trusselbrev» om fornybardirektiv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.