LUFTFART

Ingen flystreik i Norwegian

Partene i Norwegian-meklingen er enige om en ny tariffavtale, og det blir ingen flystreik. Flytrafikken ser ut til å gå som normalt.

Det blir ingen streik i Norwegian. Det er klart etter at partene i meklingen kom til enighet lørdag morgen.
Det blir ingen streik i Norwegian. Det er klart etter at partene i meklingen kom til enighet lørdag morgen. Foto: Vidar Ruud/NTB
1. juni 2024 - 07:33

Parat og NHO Luftfart ble ikke enige innen fristen, og dermed fortsatte meklingen ut over natten. Nesten seks og en halv time på overtid ble det meldt om enighet. Dermed blir det ingen streik.

Avtalen som partene nå har blitt enige om, omfatter 690 piloter ansatt i Norge.

Meklingen omfatter mange temaer, men de to viktigste er arbeidstid og økonomi. Parat opplyser at partene har kommet til enighet om bedre balanse mellom arbeid og fritid.

Lønnsløft

Pilotene krevde blant annet en lønnsøkning på mellom 25 og 38 prosent over to år.

Leder for Norwegian Pilot Union (NPU), Alf Hansen, sier det er oppnådd enighet om et lønnsløft som vil tette noe av lønnsforskjellene, sammenlignet med kollegaer i andre europeiske land, men at det fortsatt vil være et lønnsgap for piloter med lang ansiennitet.

– Vi har fått et lønnsoppgjør fordelt på 2023 og 2024 som er på linje med hva våre kollegaer i Danmark og Spania har fått. Det er et nytt lønnsoppgjør i 2025, der vi må bygge videre på det vi nå har oppnådd, sier Hansen.

Konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen, sier han er glad for at de har fått landet en avtale, slik at man unngår en streik.

– Først og fremst er det gledelig for alle som skal reise med oss, sier Karlsen i en pressemelding.

 

Oslo lufthavn er kåret til Europas beste flyplass i kategorien 25–40 millioner passasjerer årlig.
Les også

Fersk kåring: Oslo lufthavn er best i Europa

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.