ØKONOMI

Kinas vekst går langsommere enn ventet

Kinas bruttonasjonalprodukt steg med 6,3 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2022. Det er dårligere enn den ventede veksten på 7,1 prosent.

Kinas økonomiske vekst går langsommere enn analytikere har ventet. Her fra Beijing.
Kinas økonomiske vekst går langsommere enn analytikere har ventet. Her fra Beijing. Foto: Mark Schiefelbein/AP/NTB
17. juli 2023 - 08:43

Økningen på 6,3 prosent er den største Kinas økonomi har hatt det siste året og er høyere enn første kvartals økning på 4,5 prosent, viser offisielle tall fra kinesiske myndigheter.

– Markedsetterspørselen kom seg gradvis, produksjonstilbudet fortsatte å øke, sysselsettingen og prisene var generelt stabile, og innbyggernes inntekt vokste jevnt, sier Fu Linghui, talsperson for Kinas statistikkbyrå, i en kommentar til tallene.

På forhånd ble det advart om at tallene kom til å være misvisende høye da sammenligningsgrunnlaget, altså fjoråret, var preget av pandemi og nedstengninger i Kina. I andre kvartal i 2022 meldte Kina om en vekst på 0,4 prosent, en av de laveste kvartalsvise målingene de siste årene.

Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.