MARITIM

Knut Arild Hareide blir ny direktør i Norges Rederiforbund

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide er ny administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

Knut Arild Hareide kommer fra jobben som Sjøfartsdirektør.
Knut Arild Hareide kommer fra jobben som Sjøfartsdirektør. Foto: Tore Stensvold
22. mars 2024 - 09:19

Han etterfølger Harald Solberg, som blir ny administrerende direktør i Norsk Industri, opplyser forbundet i en pressemelding.

Hareide forlater dermed stillingen som direktør for Sjøfartsdirektoratet og tiltrer i den nye 1. august.

– Jeg har blitt godt kjent med næringen gjennom jobben som Sjøfartsdirektør og ser veldig fram til å bidra i en næring som er fremoverlent og svært omstillingsdyktig med høye ambisjoner både når det gjelder dekarbonisering og digitalisering av næringen, sier han.

Harald Fotland, president i Norges Rederiforbund, sier at Hareides fartstid fra regjering og Stortinget, samt stillingen som direktør i Sjøfartsdirektoratet, gjør han godt rustet til den nye jobben.

Hareide er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han var klima- og miljøminister i Kjell Magne Bondeviks (KrF) andre regjering og samferdselsminister i Erna Solbergs (H) regjering.

Han trakk seg som leder for Kristelig Folkeparti i 2019 etter at han ønsket å søke samarbeid med venstresiden, noe flertallet av partiet hans avviste.

Alf Tore Sørheim blir fungerende sjøfartsdirektør. Han er til vanlig avdelingsdirektør for operativt tilsyn i direktoratet og blir formelt konstituert i stillingen av Nærings- og fiskeridepartementet frem til de har gjennomført ansettelse, opplyser Sjøfartsdirektoratet.

Rolf Folland er utnevnt som ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Han overtar jobben etter Louise Kathrine Dedichen. Folland har vært sjef for Luftforsvaret siden 2021. Her er han fotografert ved en tidligere anledning.
Les også

Ny jobb for forsvarstopp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.