FORSVAR

Kongsberg-Gruppen har inngått milliardkontrakt med Australia

Kongsberg-Gruppen har signert en avtale med Australia om å levere krysserraketter til F-35A-kampflyet. Avtalen er verdt rundt 1 milliard norske kroner.

– Vi er svært glade for at Australia har sluttet seg til Norge, Japan og USA i valget av JSM, sier KDA-sjef Eirik Lie.
– Vi er svært glade for at Australia har sluttet seg til Norge, Japan og USA i valget av JSM, sier KDA-sjef Eirik Lie. Foto: Mathias Klingenberg
5. sep. 2024 - 08:38

– Vi er svært glade for at Australia har sluttet seg til Norge, Japan og USA i valget av JSM (Joint Strike Missile, journ.anm.). Denne nye avtalen understreker nok en gang JSMs relevans i Stillehavsregionen, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, i en pressemelding.

Ifølge selskapet vil Australias deltakelse bidra til å styrke programmet og de øvrige brukernasjonene.

– I tillegg markerer introduksjonen av JSM en viktig milepæl i vårt samarbeid med australske myndigheter, med mål om å vedlikeholde og på sikt produsere missiler lokalt, fortsetter Lie.

Kongsberg-Gruppen skriver i pressemeldingen at krysserrakettens egenskaper vil øke kapabiliteten til F-35A-flyet og gi en betydelig ytelse mot mål både på land og til sjøs, som igjen vil styrke Australias evne til å angripe mål på lang avstand.

Torsdag åpnet også Kongsberg-Gruppen et nytt anlegg i Adelaide i Australia, med forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til stede. Anlegget skal brukes til testing, montering og vedlikehold av materiell som selskapet leverer til det australske forsvaret.

Når produksjonen starter, vil denne hallen produsere missiler ikke ulike 1:1-modellen på bildet.
Les også

Kongsbergs nye fabrikk: Produserer ett missil per skift

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.