FORSVAR

Kongsberg-Gruppen med resultathopp og rekordordre

Våpenprodusenten Kongsberg-Gruppen fortsetter å tjene store penger på at forsvarsinvesteringene øker. Samtidig er ordrereserven rekordhøy.

Kongsberg-Gruppens konsernsjef Geir Håøy.
Kongsberg-Gruppens konsernsjef Geir Håøy. Foto: Mathias Klingenberg
24. okt. 2024 - 07:22

– Tredje kvartal ble et solid og begivenhetsrikt kvartal. Vi leverte lønnsom vekst samtidig som vi signerte viktige avtaler som legger grunnlag for sterk utvikling også fremover, sier konsernsjef Geir Håøy i en børsmelding.

Inntektene på 11,92 i tredje kvartal i år er 1,94 milliarder kroner mer enn de var i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt ble på 1,77 milliarder kroner, som er en økning fra 1,31 milliarder kroner i 2023.

Resultatet er også noe lavere enn de 1,85 milliardene analytikerne hadde ventet, ifølge forventninger Bloomberg har hentet inn som E24 omtaler.

Ordrereserven ved utgangen av tredje kvartal i år var på rekordhøye 96,9 milliarder kroner, hvorav 11,7 milliarder skal leveres i løpet av fjerde kvartal i 2024.

Den største bidragsyteren til veksten i kvartalet var Kongsberg Maritime som økte driftsinntektene med 30 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor til 6,49 milliarder kroner.

Med krig i Ukraina og i forbindelse med at en rekke land har økt forsvarsinvesteringene, har også Kongsberg-Gruppen vokst. Siden tredje kvartal i fjor har de økt antallet ansatte med 1165.

Kina er et stort marked for BMW, men selskapet sliter med økt konkurranse fra lokale produsenter.
Les også

Nedtur for tyske bilgiganter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.