ELBIL

Ladeangst hindrer en av tre nordmenn fra elbilferie i Europa

Frykten for å gå tom for strøm er et hinder som gjør at 1 av 3 nordmenn ikke vil reise med elbil på ferie i Europa.

Mange velger å droppe elbilferie i Europa i frykt for å gå tom for strøm.
Mange velger å droppe elbilferie i Europa i frykt for å gå tom for strøm. Illustrasjonsfoto: Marius Valle
15. juli 2024 - 10:42

Når et representativt utvalg blir spurt om de kunne tenke seg å reise gjennom Europa med bil, melder skepsisen seg hos flere.

I en undersøkelse Yougov har gjort på vegne av forsikringsselskapet If, svarer 32 prosent at det blir for utfordrende med lading og at de ville droppet turen.

– I løpet av to år er det praktisk talt ikke endring i folks ladeangst ved utenlandsferie. Vi stilte de samme spørsmålene i 2022, og da svarte til sammenligning 34 prosent at de dropper Tyskland-turen på grunn av ladeutfordringer, sier pressesjef Sigmund Clementz i If.

35 prosent av de 1019 spurte svarer at de drar på turen med god planlegging. 7 prosent svarer at de ikke trenger å planlegge og legger ut på turen. 26 prosent av de spurte vet ikke hva de vil gjøre.

– Langturer med elbil innenfor Norges grenser er mange nordmenn komfortable med, og har kanskje faste ladestasjoner de bruker. Å bruke elbilen utenlands virker nok litt mer skremmende på en del, forteller Clementz.

Undersøkelsen viser også at yngre personer er mindre skeptiske til å dra på elbilferie i Europa enn eldre. Bare 23 prosent av de over 60 svarer at de ville dratt på turen.

Mekler Carl Petter Martinsen (t.h.), hos Riksmekleren, Siri Bergh fra NHO (t.h.) og forhandlingsleder, Christian Justnes fra Fellesforbundet (t.v.) da den tvungne meklingen startet mandag.
Les også

Byggebransjen: Meklingen på overtid – fare for at 16.700 går ut i streik

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.