HYDROGEN

Mindre underskudd for Nel i andre kvartal

Hydrogenselskapet Nel fikk et resultat før skatt på minus 120 millioner kroner i andre kvartal i år, en forbedring fra minus 345 millioner i samme kvartal i fjor.

Nel tapte 120 millioner kroner i andre kvartal. Bildet er fra Nels helautomatiserte fabrikk på Herøya.
Nel tapte 120 millioner kroner i andre kvartal. Bildet er fra Nels helautomatiserte fabrikk på Herøya. Tore Stensvold
17. juli 2024 - 08:01

Omsetningen endte på 332 millioner kroner, ned fra 371 millioner i andre kvartal i fjor, kommer det fram i en børsmelding fra selskapet onsdag.

Det er en reduksjon på 10 prosent fra samme periode i fjor. I børsmeldingen skriver Nel at nedgangen i omsetningen var spesielt påvirket av en lavere volumlevering av alkalisk elektrolyseutstyr i kvartalet.

Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på minus 79 millioner kroner. I samme kvartal i fjor endte driftsresultatet på minus 69 millioner kroner.

Ordreinngangen steg med 18 prosent fra 229 millioner kroner i fjor til 270 millioner kroner i årets andre kvartal. Ved utgangen av kvartalet var ordrereservene 2,1 milliarder kroner, ned 13 prosent på årsbasis.

Underselskaper av hydrogenselskapet Nel ble ilagt bøter på til sammen 25 millioner kroner etter at en hydrogenstasjon i Sandvika eksploderte i juni 2019.
Les også

Nel får kraftig redusert straff etter hydrogen-eksplosjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.