MARITIM

Mowi tjente 1,34 milliarder euro – fall for Grieg Seafood og Lerøy

Sjømatselskapet Mowi hadde 1,34 milliarder euro, drøyt 15 milliarder kroner, i inntekter i andre kvartal. Det operasjonelle driftsresultatet endte på 230 millioner euro.

Sesongmessig rekordhøye slaktevolumer og reduserte kostnader er blant forklaringene på Mowis resultat, sier konsersjef Ivan Vindheim. – Vårt mål er å vokse raskere enn resten av næringen også etter 2024.
Sesongmessig rekordhøye slaktevolumer og reduserte kostnader er blant forklaringene på Mowis resultat, sier konsersjef Ivan Vindheim. – Vårt mål er å vokse raskere enn resten av næringen også etter 2024. Foto: Gorm Kallestad/NTB
21. aug. 2024 - 07:19

Konsernsjef Ivan Vindheim peker på at selskapet oppnådde betydelige forbedringer i kvartalet som følge av gode operasjonelle prestasjoner, sesongmessig rekordhøye slaktevolumer og tilvekst, samt reduserte kostnader.

– Mowi slaktet 110.000 tonn laks i andre kvartal, som er rekordhøyt for denne tiden på året. Samtidig har vi aldri hatt mer laks stående i sjø, 9,4 prosent mer enn i fjor. Dette er imponerende og viser at vi ligger svært godt an til å nå vårt mål på 500.000 tonn for 2024. Så sent som i 2018 slaktet vi 375.000 tonn i Mowi, sier Vindheim.

Vindheim sier han er fornøyd med at verdens største oppdrettsselskap nok en gang forventes å vokse betydelig mer enn resten av næringen i 2024. Mowi forventer nå en årlig vekst på 5,3 prosent, mens prognosen for resten av industrien ligger på 0,8 prosent.

– Vårt mål er å vokse raskere enn resten av næringen også etter 2024 gjennom økt bruk av postsmolt i Norge og Skottland, samt generelt høyere smoltutsett på tvers av våre globale oppdrettsvirksomheter for å utnytte ledig kapasitet, sier Vindheim.

Mowi kontrolleres av reder John Fredriksen.

– Utfordrende

Grieg Seafood leverte solid underskudd i perioden april til juni, skriver flere medier – blant annet E24, DN og Finansavisen.

Selskapet fikk et operasjonelt driftsresultat på minus 35 millioner kroner. På samme tid i fjor lå tallet på 547 millioner kroner.

– Andre kvartal i 2024 var en utfordrende periode for Grieg Seafood, og vår prestasjon og resultater reflekterer de fortsatte biologiske utfordringene, sier konsernsjef Andreas Kvame i kvartalsrapporten.

Fall for Lerøy

Oppdrettsselskapet Lerøy Seafood hadde et driftsresultat på 906 millioner kroner i andre kvartal.

Det er et fall fra 950 millioner i samme periode i fjor, skriver E24.

De legger til at det var ventet et operasjonelt driftsresultat på 944 millioner kroner.

Også Salmar leverte et svakere kvartalsresultat enn ventet.

Tesla Norway fikk et resultat før skatt på 219 millioner kroner i 2023.
Les også

Svakere år for Tesla Norge: Betaler likevel ut 605 millioner i utbytte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.