FORSVAR

Nammo gir Ukraina oppskriften på norske artillerigranater

Norsk forsvarsteknologi skal deles med Ukraina, noe som betyr at artillerigranater utviklet av Nammo på Raufoss nå skal produseres i Ukraina.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram under et besøk hos KV Bjørnøya i Oslo tidligere i år.
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram under et besøk hos KV Bjørnøya i Oslo tidligere i år. Foto: Arash A. Nejad
23. aug. 2024 - 16:01

Nammo har inngått en avtale som legger til rette for at en ukrainsk forsvarsbedrift får lisens til å produsere 155 millimeter artillerigranater i Ukraina, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

– Nå vil Nammo dele oppskriften sin med Ukraina. Det betyr at ukrainske styrker kan få raskere forsyninger, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Artilleriammunisjonen skal tas i bruk av ukrainske styrker. Det er regjeringen som har besluttet at oppskriften på norske artillerigranater skal deles med Ukraina.

– Ukraina har et stort behov for artilleriammunisjon for å kunne stå imot den russiske angrepskrigen. Denne regjeringen har tatt flere grep for å øke produksjonen av artilleriammunisjon i Norge. Samtidig ser vi at det er viktig å styrke ukrainernes evne til å produsere moderne artilleriammunisjon i Ukraina, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.