– Vi ser at det er sjømatprodukter som øker mest i pris som folk kjøper mindre av, sier Sjømatrådets administrerende direktør Christian Chramer.
Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått nedover, med et lite unntak av pandemiåret 2021. I løpet av de to siste tiårene har konsumet aldri vært lavere enn det er nå, viser nye tall.
I 2003 spiste vi i snitt 21,22 kilo sjømat per person her i landet. I fjor var tallet 18,96 kilo. Det er en nedgang på nesten 10,65 prosent.
Artikkelen fortsetter etter annonsen![HP Norge](https://images.gfx.no/80x/2757/2757793/hp%2520logo.png)
![](https://images.gfx.no/cx0,cy1338,cw8192,ch2731,2000x/2848/2848265/hp_day2_ernesto_beach_robert_0342_shot_124%2520(1).jpg)
annonsørinnhold
![HP Norge](https://images.gfx.no/80x/2757/2757793/hp%2520logo.png)
![](https://images.gfx.no/cx0,cy1338,cw8192,ch2731,2000x/2848/2848265/hp_day2_ernesto_beach_robert_0342_shot_124%2520(1).jpg)
Med AI tar PC-en rollen som virtuell produsent i videomøtet
Andre årsaker til det lave forbruket kan være mangle på kunnskap om tilberedning, tilgjengelighet og dårlig tid.
![Fellesforbundets sier de har innfridd kravet om økt kjøpekraft. Her er forbundsleder Jørn Eggum.](https://images.gfx.no/130x87/2836/2836304/NTB_ubPVN_5fVuI.jpg)
Les også
Enighet i meklingen for byggeindustrien