FORSVAR

Soldat til sykehus etter å ha blitt eksponert for kjemikalier på Sessvollmoen

Fortsatt usikkert hvilket stoff det er snakk om.

To personer ble lørdag morgen eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune. Bildet er fra en tidligere anledning.
To personer ble lørdag morgen eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Gorm Kallestad/NTB
22. juli 2023 - 11:01

En soldat er sendt til Ullevål sykehus etter å ha blitt eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune.

– En prøve av stoffet tas med til Forsvarets forskningsinstitutt for å finne ut hva slags stoff det er snakk om. Objektet som har avgitt forurensning ligger trygt, utilgjengelig for allmennheten, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Pasienten, en kvinnelig soldat i starten av 20-årene, er sendt til Ullevål sykehus, skriver de videre.

– Objektet, som har avgitt kjemikaliene, avgir ikke gasser nå. Det jobbes med å avklare om den kjemiske reaksjonen kan starte opp igjen, opplyser politiet.

Det var lørdag morgen klokka 9 at to personer ble eksponert for kjemikalier i militærleiren Sessvollmoen i Ullensaker kommune.

Torsdag blir det møte mellom Oslo kommune og kommunalministeren. Tema er Oslo småhusplan, der NVE mener 28.000 eiendommer må utredes for flom- og skredfare
Les også

Full stopp i Oslos småhusplan – NVE krever skredutredning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.