INDUSTRI

Svakere enn ventet for Norsk Hydro i andre kvartal

Norsk Hydro tjente 5,84 milliarder kroner på driften i andre kvartal i år, ned fra 7,1 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. 

Eivind Kallevik tok over som Hydro-sjef tidligere i år.
Eivind Kallevik tok over som Hydro-sjef tidligere i år. Foto: Hydro
23. juli 2024 - 07:11

Aluminiumsprodusenten Hydro la fram tall for andre kvartal tirsdag morgen. På forhånd var det ventet et justert brutto driftsresultat på 6,15 milliarder kroner, ifølge estimater fra tolv analytikere innhentet av selskapet selv.

Etter tallslippet falt Hydro-aksjen med 4,7 prosent på Oslo Børs kort tid etter åpning, skriver E24.

Resultat etter skatt landet på 1,42 milliarder kroner i andre kvartal, en nedgang fra 5,06 milliarder kroner i andre kvartal i fjor. Omsetningen for kvartalet kom inn på 50,9 milliarder kroner, ned fra 53,6 milliarder kroner i samme periode i fjor.

rapporten peker selskapet på lavere volum i extrusion-segmentet, resirkuleringsmarginer og spotsalg i energy-segmentet som årsak til nedgangen. Høyere aluminiumpriser og lavere råvarekostnader bidro positivt på resultatet.

Det er første gang konsernsjef i Hydro, Eivind Kallevik, legger fram kvartalstall etter at han i mai tok over rollen etter Hilde Merete Aasheim.

– Den positive utviklingen i våre viktigste inntektsdrivere fra første kvartal fortsatte inn i andre kvartal og bidrar til solide resultater i oppstrømsvirksomheten, sier Kallevik i børsmeldingen.

Konsernsjef Morten Brantzæg i Nammo beholder sin bonus på inntil 50 prosent.
Les også

Nammo vil ikke kutte lederbonuser – tross statens retningslinjer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.