ØKONOMI

Yara tapte 2,9 milliarder kroner i andre kvartal

Kunstgjødselselskapet Yara påvirkes av fallende priser og taper 291 millioner dollar, tilsvarende 2,9 milliarder kroner, før skatt i andre kvartal.

Prisveksten den siste tiden tyder på sterkere etterspørsel fremover, mener konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara.
Prisveksten den siste tiden tyder på sterkere etterspørsel fremover, mener konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
19. juli 2023 - 08:33

– Resultatet for andre kvartal er påvirket av den fallende pristrenden vi har sett så langt i 2023, som presser marginene for hele bransjen. Den siste tidens prisvekst tyder imidlertid på sterkere etterspørsel fremover, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i en børsmelding.

Salgsvolumer for nitrogenindustrien i Europa økte i løpet av andre kvartal, og leveranser for sesongen som helhet endte på samme nivå som året før. Sett i sammenheng med lagerbeholdninger overført fra forrige sesong, indikerer dette økt applikasjon av gjødsel denne sesongen, forklarer selskapet.

– Yaras fleksible forretningsmodell har vist sin motstandsdyktighet gjennom et marked preget av stor prisvolatilitet og omstilling av våre leverandørkjeder. Jeg er takknemlig overfor hele Yara-organisasjonen som fortsetter å håndtere den utfordrende markedssituasjonen samtidig som vi leverer på våre strategiske prioriteringer, sier Holsether.

– Utfordrende, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem om markedsforholdene i andre kvartal.
Les også

Underskudd for Elkem

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.