logo
Tilbake

Statutter for innovasjonsstipendet OPPDRIFT

  1. Innledning
  2. Søkekriterier
  3. Vurdering og utvelgelse av stipendmottaker
  4. Om stipendet
  5. Søknaden
  6. Forpliktelser for stipendmottaker
  7. Taushetsplikt
  8. Risiko og ansvar
  9. Annet

1. Innledning

Teknisk Ukeblad Media AS (TU), Bryn Aarflot AS (BAA), Los & Co AS (LOS), Igaidi AS (IGAIDI) og Vjus AS (VJUS) har etablert innovasjonsstipendet OPPDRIFT, laget for å fremme bærekraftig utvikling og gi anerkjennelse til innovative virksomheter, samt markedsføring av de involverte partene.

Virksomheter som søker stipendet, godtar samtidig vilkårene i disse statuttene. Den enkelte søker/stipendmottaker og partene bak OPPDRIFT-stipendet omtales i fellesskap som «Partene»

Når man søker stipendet, godtar man vilkårene i disse statuttene.

2. Søkekriterier

Innovasjonsstipendet OPPDRIFT er designet for å identifisere og støtte norske selskaper som ikke bare leder veien i innovasjon, men også bidrar aktivt til bærekraftig utvikling. For å sikre at stipendet når ut til de mest fortjente og relevante kandidatene, må søkere til stipendet oppfylle følgende kriterier:

Kriterier til innovasjonsprosjektet:

3. Vurdering og utvelgelse av stipendmottaker

Evaluering og utvelgelse

Prosessen for evaluering og utvelgelse av stipendmottakeren for OPPDRIFT skal være rettferdig, transparent, og grundig, med mål om å identifisere de mest lovende og bærekraftige innovasjonsprosjektene.

Innledende screening

Detaljert evaluering

Utvelgelse og tildeling

Gjennom hele evaluerings- og utvelgelsesprosessen vil partene bak OPPDRIFT-stipendet forplikte seg til høyeste standarder av åpenhet, integritet, og objektivitet. Alle søknader vil bli behandlet konfidensielt, og beslutninger vil bli basert utelukkende på stipendets mål og kriterier.

Dersom juryen anser at ingen av søknadene holder et tilstrekkelig høyt nivå eller at ingen av søknadene er tilstrekkelig relevante, kan juryen bestemme at det ikke deles ut stipend.

4. Om stipendet

Stipendet OPPDRIFT representerer et samlet bidrag på 1 million NOK i tjenester og støtte fra de fem partnerne. Dette unike samarbeidet kombinerer en rekke ekspertiser for å tilby et omfattende støtteprogram til den eller de utvalgte mottakerne. Hvert bidrag er skreddersydd for å møte behovene til innovative virksomheter som arbeider mot bærekraftige løsninger:

Samlet tilbyr disse bidragene en bred støttepakke som dekker juridiske tjenester, merkevarebygging, offentlig finansieringsrådgivning, filmproduksjon, og markedsføring. Stipendet OPPDRIFT er designet for å tilby mottakeren de ressursene og støtten de trenger for å bringe sin innovasjon til markedet og bidra til en bærekraftig fremtid.

Alle tjenester som ligger i verdien av stipendet (1 million NOK) må benyttes innen to år. Verdien av ubenyttede rådgivningstimer eller faste avgifter bortfaller dersom de ikke er benyttet innen to år etter stipendutdelingen, og restverdien kan heller ikke tas ut i penger.

Stipendet vil ikke dekke internasjonale tredjeparters honorarer eller annen ekstern rådgivning. Stipendet skal gjennomføres i samsvar med disse statuttene, og skal utføres profesjonelt, effektivt og med høy faglig standard. Skulle det være motstrid mellom annen markedsføring og disse statuttene, skal statuttene ha forrang.

5. Søknaden

Søknaden sendes inn via søknadsskjema på tu.no/oppdrift.

6. Forpliktelser for stipendmottaker

Stipendmottakeren forplikter seg til å inngå i et lojalt samarbeid med TU, BAA, LOS, IGAIDI og VJUS, i forbindelse med mottak av innovasjonsstipendet OPPDRIFT. Dette inkluderer aktiv deltakelse i intervjuer og utarbeidelse av casestudier for bruk i markedsføring og redaksjonelt innhold. Stipendmottakeren skal også delta på en utdelingsfest i oktober eller november 2024, hvor kostnader relatert til reisen dekkes av stipendmottakeren selv.

Henvendelser fra partene bak OPPDRIFT-stipendet skal besvares uten ugrunnet opphold.

Hvis stipendmottakeren ikke svarer på henvendelser, eller på annen måte viser liten samarbeidsevne eller -vilje kan partene bak OPPDRIFT-stipendet tre ut av sine forpliktelser overfor stipendmottakeren.

Stipendmottakeren skal uten ugrunnet opphold varsle om forhold stipendmottakeren forstår eller burde forstå kan få betydning for stipendets gjennomføring.

Videre forplikter stipendmottakeren seg til ikke å inngå samarbeid med direkte konkurrenter til TU, BAA, LOS, og IGAIDI i den perioden hvor disse partene yter bistand under stipendet, med mindre skriftlig samtykke er innhentet fra de relevante partene. Denne forpliktelsen er også gyldig for oppdrag som er påbegynt før stipendet ble tildelt, for å sikre integriteten og de etiske retningslinjene knyttet til stipendet.

7. Taushetsplikt

Informasjon som partene bak OPPDRIFT-stipendet blir kjent med i forbindelse med stipendet og gjennomføringen av stipendet skal behandles konfidensielt, og ikke gjøres tilgjengelig for andre uten samtykke fra stipendmottakeren. Taushetsplikten omfatter ikke informasjon som er alminnelig kjent, alminnelig tilgjengelig andre steder eller som har tilkommet partene på annen måte.

Taushetsplikten gjelder partenes ansatte, underleverandører og tredjeparter som handler på partenes vegne i forbindelse med gjennomføring av stipendet.

Taushetsplikten er ikke til hinder for at Partene kan utnytte generell erfaring og kompetanse som opparbeides i forbindelse med gjennomføringen av stipendet.

8. Risiko og ansvar

Alle Parter skal sørge for forsvarlig kommunikasjon, oppbevaring og sikkerhetskopiering av dokumenter og annet materiale av betydning for stipendet, uansett form, herunder e-post og annet elektronisk lagret materiale.

Ingen av Partene er solidarisk ansvarlig for andre Parters mislighold eller feil.

Ved én av Partenes mislighold skal Parten få mulighet til å rette misligholdet innenfor en rimelig frist satt av de øvrige Partene. Dersom fristen ikke overholdes, kan misligholdet sanksjoneres i henhold til alminnelige kontraktsrettslige prinsipper.

Da dette er et stipend må stipendmottaker akseptere at behandlingstiden vil kunne ta mer tid enn det man ellers kunne forventet ved et betalt oppdrag.

I forbindelse med force majeure-situasjoner har Partene gjensidig informasjonsplikt overfor hverandre om alle forhold som antas å være av betydning for den annen Part. Slik informasjon skal gis så raskt som mulig. Den rammede Parts forpliktelser suspenderes så lenge den ekstraordinære situasjonen varer.

9. Annet

Partenes rettigheter og plikter bestemmes i sin helhet av norsk rett. Dersom det oppstår tvist mellom Partene om tolkingen eller rettsvirkningene av statuttene, skal tvisten først søkes løst gjennom forhandlinger. Dersom en tvist i tilknytning til statuttene ikke blir løst gjennom forhandlinger, kan Partene forsøke å løse tvisten ved mekling. Partene kan velge å legge Den Norske Advokatforenings regler for mekling ved advokat til grunn, eventuelt modifisert slik Partene ønsker. Partene blir enige om en mekler med den kompetansen Partene mener passer best i forhold til tvisten. Den nærmere fremgangsmåten for mekling bestemmes av mekleren, i samråd med Partene.

Dersom en tvist ikke blir løst ved forhandlinger eller mekling, kan hver av Partene forlange tvisten avgjort med endelig virkning ved norske domstoler, med Oslo tingrett som verneting.

Ansvarlig redaktør: Tor M. Nondal

Brukeravtale

© 1995-2024 Teknisk Ukeblad Media AS