Norske Pexip har inngått en avtale med Charles Sturt University i Australia.
Riktignok har de studiesteder på en rekke steder i Australia og til og med et i Canada, men det spesielle er at de har over 20 000 studenter som fjernstuderer.
Alle disse får nå tilgang til den nye norske videoplattformen.
Post Tandberg
Pexip er, slik som den norske konkurrenten Acano, selskaper som spant ut av videokonferanseselskapet Tandberg etter at de ble kjøpt av Cisco for fem år siden.
Ideen deres var å forenkle kundenes behov for utstyr ved å kjøre alt på standard Intel-servere. Enten som en tjeneste i nettskyen eller på egne servere.
Brukerne klarer seg med alt fra mobiler til nettbrett og PC-er og de kan kommunisere med andre slike eller med folk som benytter tradisjonelt videomøteromsutstyr.
Les også: Konkurrentene priser norske Acano for deres videokonferanseløsning
Altetende
– Det å videokommunisere over teknologigrensene er noe veldig mange sliter med. Svært mange bruker i dag Lync fra Microsoft, men kan ikke kommunisere med videokonferanseutstyr. Det løser vi gjennom transkoding. I tillegg effektiviserer vi kommunikasjon over lange distanser, slik som i denne undervisningsløsningen. I stedet for å sende 20.000 videostrømmer slår vi sammen de som ser helt like ut og sender den til alle. Det reduserer belastningen på serverne og overføringskapasiteten veldig, sier markedssjef i Pexip, Anders Løkke.
Han ser på Lync både som en konkurrent i videomarkedet, men også den største muligheten til å selge inn merverdi.
Den tidligere løsningen som universitetet brukte til fjernundervisning var en form for kringkasting på nettet. Med Pexip får studentene en toveis videoforbindelse slik at de kan stille spørsmål i klassen de deltar i.
Løkke tror en teknologi som WebRTC vil betyr mye for videokonferanse. Slik som Telenors appear.in, som kan brukes direkte i nettlesere som støtter teknologien.
– Selv om brukerne kan bruke Skype, appear.in, Viber og en rekke andre gratisløsninger kommer ikke det til å ødelegge markedet for oss. Tvert imot trenger de å kunne kommunisere med hverandre og med tradisjonelt videokonferanseutstyr, sier han.
Selv sitter han på hjemmekontoret i Fredrikstad med en flere år gammel Tandberg-videoenhet, mens vi snakker via en Lync-klient på en PC.
Kommunikasjonen går via Pexip sitt møterom som er opprettet for anledningen.
Les også: Norsk velferdsløsning fikk innovasjonspris på CES
Selger godt
Markedssjefen vil ikke ut med hvor mye de selger. Men han er klar på at fjoråret var særdeles bra og de har fått mange av de store på Fortune 500 listen som kunder.
Selskapets demonettverk har 13 konferansenoder fordelt på seks datasentere i Norge, UK, USA, UK, Singapore, Australia og Hong Kong.
Disse aggregerer og tar seg av trafikken som skal rutes langt. Det sørger for mest mulig effektiv overføring og minst mulig linjebelastning og båndbreddebruk.
– Vi tror at for eksempel undervisning og helse vil være store markeder for våre videoløsninger i tiden fremover. Universitetet i Indiana har 135.000 studenter og ansatte som bruker vår løsning, sier Løkke.
Siste nytt fra hjemmesiden til Pexip er at de nettopp også har signert en større avtale med Statoil for bruk av 4000 av deres virtuelle møterom.
Les også:
Snart skjer det noe drastisk med mobilsamtalene dine