APPS

3 Android-spill du blir hekta på

ANDROID: Noen spill er mer vanedannende enn andre, her er tre gode eksempler.

20. apr. 2012 - 18:00

Mobilspilling er en strålende måte å få tiden til å gå på omtrent samme hvor du befinner deg, og du finner i dag et gigantisk utvalg i alle forskjellige sjangre, og noen er mer hektende enn andre.

LES OGSÅ: 4 Android-spill du må ha

I dag har vi tatt for oss tre forskjellige (og gratis) Android-spill vi faktisk sliter med å legge fra oss når vi først er i gang.

Dragon, Fly!



Enkelt, men særdeles hektende.

Dragon, Fly! er et bra eksempel på at et mobilspill ikke trenger å være veldig omfattende for å gi time på time med spillglede.

Spillet går enkelt og greit ut på å sende en nyklekket drage gjennom kurvede landskap. Det er allmenn kjent at babydrager ikke kan fly, så for å komme deg videre må du sørge for å lande i nedoverbakkene i en vinkel som gir mest mulig effekt og sender deg høyest og lengst mulig. Vinkelen stiller du ved å berøre og slippe skjermen.

Når du er i gang gjelder det å komme seg lengst mulig før moderdragen tar deg igjen, samtidig som du plukker opp diamanter og flasker som gir deg ekstra fart.

Derfor blir du hekta:

Spillet er krydret med elementer som gjør at du "bare må prøve en gang til" når du ellers ville gått lei. Du får for eksempel hele tiden nye utfordringer, som å komme deg til andre nivå før mora letter og tar opp jakten, få en perfekt "swoosh" 15 ganger på rad eller ikke ta noen fartsflasker før du er kommet til den tredje banen.

Du får tre utfordringer av gangen, og når du har greid alle får du belønning i form av ny farge på dragen, høyere multiplikator på poengsankingen og/eller ekstra tid på deg før dragemora letter.



Du kan hele tiden følge med på hvordan du ligger an i forhold til andre som spiller spillet.

Du kan hele tiden sjekke hvordan poengsummen din står seg mot hva andre folk har oppnådd, noe som ihvertfall for vår del vekket konkurranseinstinktet.

En annen fiffig detalj er at banene blir generert ut fra datoen, slik at løypa i morgen ikke vil være den samme som i dag. Dette gir en fin variasjon som gjør at du ikke blir dønn lei av det første nivået med det første. Og ja: Du får nye baner om du forandrer datoen i telefoninnstillingene manuelt.

Alt i alt er Dragon, Fly! et flott og gjennomført spill, og kan i tillegg lastes ned gratis om du kan leve med reklame. En varm anbefaling, med andre ord.

Last ned Dragon, Fly! her, eller søk på tittelen i Google Play på mobilen.

Defender 2



Her vises "battle mode", der det gjelder å holde ut lenger enn motstanderen - som vises i det lille vinduet øverst til høyre.

En av våre yndlingskategorier er såkalte "tower defense"-spill, og vi har brukt utallige timer på både Robo Defense og Field Runners.

I Defender 2 får du en litt annen vri på sjangeren, der du vanligvis setter opp tårn som automatisk tar seg av bølgene av fiender som kommer.

Her har du istedenfor en mye mer aktiv rolle, der du styrer en armbrøst manuelt mot alskens vesener som er på vei for å knekke ned muren din. I tillegg til vanlige piler har du tre forskjellige typer magi - basert på lyn, is og ild - som kan tas i bruk for å lette trykket om det kommer flere fiender enn du greier ta med armbrøsten alene.

Derfor blir du hekta: 

Som i veldig mange andre spill er det oppgraderingsmulighetene som fenger oss mest med Defender 2. For hver runde du fullfører får du belønning i form av krystaller og penger, som igjen kan brukes til å gjøre mer skade per pil, sende avgårde pilene raskere, få mer omfattende magi, sterkere vegg og en hel del annet. Du kan også sette opp ekstra tårn og legge ut lava foran veggen din for å gjøre livet surt for hordene som kommer.



Oppgraderingsmulighetene er blant faktorene som gir Defender 2 lang levetid.

At du hele tiden har noe å jobbe mot gir dette spillet svært langvarig spillglede, og når du har oppgradert ting såpass kraftig at det begynner å bli for lett, kan du slenge deg på en tospillermodus der det gjelder å holde ut lengst mot stadig større bølger av monstre. Du kan hele tiden følge med på hvordan det går med motspilleren i et lite vindu øverst i skjermbildet.

Defender 2 kan lastes ned fra Google Play her, eller ved å søke på app-navnet fra telefonen din.

Avatar Fight (Android/iOS)



Avatar Fight er et omfattende MMORPG der du slåss med tusenvis av andre spillere.

Avatar Fight er et gigantisk, nettbasert rollespill som kan spilles både på Android og iOS (og Facebook).

Det første du gjør er å lage deg en konto, deretter logger du på og lager deg en avatar, karakter, spillfigur eller hva nå du velger å kalle det. Når du starter er du bevæpnet med lite og ingenting, men er utstyrt med gullklumper nok til å kjøpe inn det nødvendigste, som et sverd og en hjelm.

Du blir elegant geleidet gjennom de grunnleggende funksjonene i starten av spillet, noe som alene fører deg fra nivå 1 til nivå 5, og du er deretter klar til å utfordre de du måtte ønske av de tusenvis av spillerne som holder på med dette over hele verden. I tillegg til rene dueller kan du også delta i turneringer, melde deg inn guilder(laug), handle nytt utstyr og andre ting på veien mens du bygger avataren din sterkere og sterkere.



Du kan delta i opp til tre turneringer i døgnet, i tillegg til enkeltkampene. 

Derfor blir du hekta:

Det er mye som gjør at vi ikke kommer til å gå lei av Avatar Fight med det første. Dette er et kroneksempel på et sandkassespill som alltid gir deg nye småting å dille med, enten det er snakk om å hente jern i minene dine, oppgradere utstyr eller rett og slett bygge opp en ny avatar.

Små elementer som at du innimellom finner skattekister med våpen, gull eller annet nyttig etter en duell er finfint ekstrakrydder, og gjør at du alltid merker et lite snev av spenning i sekundene etter kampene.

Om du har spilt spill som World of Warcraft, Rift eller Age of Conan har du allerede vært borte i grunnprinsippene her, selv om Avatar Fight selvsagt ikke er like omfattende som disse.

Vi liker også at det er begrensninger på antall kamper du kan ha innenfor en gitt tidsperiode. Denne sperren gjør at et tap svir mer, og at man etter hvert blir ganske så flink til å sjekke motstanderens egenskaper før man utfordrer dem.



Mye av utstyret kan oppgraderes, og du kan velge om du vil bruke tålmodighet eller visa-kort for å få det til. 

Om du er av den utålmodige typen kan du kjøpe gullklumper for ekte penger på Google Play, og dermed slippe å vente i dagevis på å få råd til oppgraderinger.

Dette er en funksjon vi både liker og misliker. Vi synes helt klart spillet er verdt den hundrelappen du må punge ut med for å holde hodet godt over vannet opp til nivå 25, men utviklerne melker åpenbart dette for alt det er verdt ved å gi deg kunstig lave inntekter på de daglige oppgavene.

Dette er heldigvis ikke det eneste alternativet du har. I en egen meny finner du en liste med apper, og ved å laste ned og installere disse mottar du gull i spillet, og oftest langt mer enn du greier opparbeide deg på vanlig måte.

Alt i alt er dette et av de mest hektende spillene vi har prøvd, og en lett anbefaling. Forutsatt at du har viljestyrke nok til å ikke blakke deg på gullkjøp, vel og merke.

Avatar Fight for Android kan du hente her, eller ved å søke på app-navnet i Google Play. Det finnes også på App Store, om du har iPhone, iPod Touch eller iPad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.