ELBIL

45 prosent av elbilister er skuffet over rekkevidden vinterstid

I spørreundersøkelsen svarer 22 prosent av fossilbilister at begrenset rekkevidde er grunnen til at de ikke velger elbil.

Årets vintertest er den syvende i rekken av verdens største elbiltest.
Årets vintertest er den syvende i rekken av verdens største elbiltest. Foto: Eirik Aspaas (NAF/Motor)
Arne FenstadArne FenstadJournalist
31. jan. 2023 - 07:59

Det er NAF som har fått Norstat til å gjennomføre spørreundersøkelsen.

Resultatene viser at 45 prosent av elbilistene er skuffet over bilens rekkevidde vinterstid. Blant de som ikke har elbil i dag, oppgir hele 22 prosent at dårlig rekkevidde om vinteren er en av grunnene til at de ikke vil ha elbil neste gang de bytter bil, heter det i en pressemelding fra NAF.

– For mange er rekkevidde det første de ser på når de velger elbil. Og på vinterstid kan du risikere å tape store deler av kapasiteten. Dette skaper usikkerhet hos folk, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i meldingen.

Onsdag skal NAF og magasinet Motor teste rekkevidden til en rekke elbilmodeller. TU testet hvilke biler som gir mest rekkevidde for pengene i fjor.

Biler produsert i Kina får vesentlig støtte gjennom en rekke ordninger, ifølge en ny rapport fra IfW Kiel. Bildet viser biler fra SAIC og BYD, men også Tesla har fått utbetalt støtte for sine biler produsert i Kina.
Les også

Rapport: Det kan bevises at Kina gir ulovlig støtte til elbilprodusenter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.