NYHETER

Agility Group vil doble automatiseringsressursene i løpet av to år

Ekspansjonen gjelder hele fagområdet EIT, elektro, instrument og telekommunikasjon.

Et utvalg av de ansatte innenfor fagområdet elektro, instrument og telekommunikasjon. Agility Group ønsker å øke bemanningen til 150 personer i 2015.
Et utvalg av de ansatte innenfor fagområdet elektro, instrument og telekommunikasjon. Agility Group ønsker å øke bemanningen til 150 personer i 2015.
8. juli 2013 - 12:41
Vis mer

Sandefjord: Fagleder Tore Selander forteller til Automatisering at de planlegger en utvidelse fra dagens 75 til 150 ingeniører i EIT innen 2015.

Utenfor næringsklyngene

Satsingen er en del av en større plan for å klatre opp til en pallplass blant norske engineeringsselskaper. Selskapet snuser på bronseplassen bak Aker Solutions og Aibel.

Ifølge Selander er målsettingen for hele selskapet en omsetning på tre og en halv milliard kroner senest i 2015. At selskapet verken ligger i næringsklyngene Engineering Valley eller Subsea Valley, altså aksen mellom Oslo og Kongsberg, legger ingen demper på optimismen. Det er snarere tvert i mot.

Over fjorden

Selskapets hovedtyngde er i Vestfold og Grenland. Ifølge en undersøkelse fra Norsk Industri arbeider én av tretti vestfoldinger med olje og gass. Tidligere i vår annonserte Agility at selskapet åpner butikk i Østfold, og at de ser for seg 100 ingeniører innenfor alle disipliner i Moss. Strategien er vekst der det er mindre kamp om ressursene enn de nevnte næringsklyngene.

Selander forklarer at selskapet også foretar interne grep for å utnytte og utvikle ressursene bedre. Det inkluderer ansettelse av en egen kompetanseutvikler og en omorganisering fra 19 avdelinger til 11 fagmiljøer.

- Det gir mer trøkk, bedre oversikt og mindre byråkrati, sier faglederen.

Utdaterte kontrollsystemer

Han ser betydelige vekstmuligheter i Nordsjøen, spesielt innenfor modifikasjonsprosjekter.

- Mange av plattformene har vært i drift 20 til 30 år, og trenger nye kontrollsystemer, mener Selander.

Agility Group er blant annet i gang med et par oppgraderingsprosjekter på Sleipnerfeltet, som inkluderer både automatisering og telekommunikasjon. Det ene er moderniseringen av kontrollsystemene for kompressorer, gassturbiner og generatorer samt vibrasjonsovervåkning. De går selvsagt ikke av veien for nye prosjekter heller. Agility Group har for eksempel kontrakten på den nye Valemon-plattformen.

Fagleder Selander er opptatt av det også beveger seg andre steder enn i olje- og gassindustrien.

- Vi arbeider også med landbasert industri, poengterer han.

- Eksempler er i utvidelsen av en av Yaras fullgjødselfabrikker på Herøya, og Jotuns nye malingsfabrikk i Sandefjord.

Les også: Valemon blir ubemannet konge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.