ARBEIDSLIV

Alt om jobb og læring

18. jan. 2001 - 14:56

Den arrangeres for 11. året på rad, og vil ifølge prosjektleder Sissel Korstad Weng, vise et bredt spekter av utdannings- og jobbmuligheter for mennesker fra 15 år.

Fra å være en messe for dem som skal ta sitt første valg, har Jobb & Utdanning blitt en messe for alle som er nysgjerrige på hvordan de kan påvirke sin fremtidige arbeidsdag. Den er den delt inn i følgende områder: Videregående skoler; folkehøyskoler; høyere utdanning; studier i utlandet; jobbtorg ; etter- og videreutdanning; rådgiving og opplysning

Yrkesfag

Området videregående skoler skal vise hvilke spennende muligheter ungdommen har hvis de velger yrkesfaglig studieretning. På messen deltar også privatskolene, med tilbud blant annet innen design, IT og allmennfag. De tar opp elever både med og uten videregående skole.

I hallen med NM i yrkesfag er det anledning til å se lærlinger og unge fagarbeidere i arbeid og hard konkurranse. Her kan også de besøkende få prøve seg.

Landets største vitenskapelige utdanningsinstitusjoner, høyskolene og universitetene er også til stede. Søkerhåndboka skal være tilgjengelig og alle detaljer for å regne ut poeng og inntakskrav. Lånekassen er til stede og informerer om finansiering og stipendordninger.

Studier i utlandet

C-hallen er full av utdanningstilbud fra utlandet, på alle nivåer. Ikke alle utstillerne fikk plass i denne hallen, så Danmark markerer seg blant de norske høyskolene. Samtidig er en del utenlandske utstillere å finne blant de private skolene i annen etasje.

Siden livslang læring har blitt en naturlig del av hverdagen, har videregående skoler, høyskoler og universiteter et stort tilbud om fleksibel læring og tilbyr hele studier, opplæringsprogrammer og korte kurs i alle kategorier. For å få best mulig oversikt over disse blir de å finne i katalogen og på Internett.

Jobbtorg

Jobbtorget er til for dem som vurderer å skifte jobb, som skal søke sin første jobb og for alle som vil tjene litt ved siden av studiene. Her blir det også informasjon om hvordan man skal gå frem for å starte sin egen virksomhet. Yrkes- og karriererådgivere gir informasjon om viktige veivalg. Her finnes det også ulike relevante medier og en rekke organisasjoner som informerer om sin virksomhet.

Det som var kloke råd i gamle dager, kan vise seg å være svært uklokt i dagens skolesystem. Foreldre til elever i ungdomsskolen er velkomne til 45 minutters foreldremøte med nyttig informasjon om valg av studieretning i videregående skole og konsekvenser av feilvalg. Fagopplæringsetaten i Oslo og Utdanningsdirektøren i Akershus er ansvarlig for møtene, som arrangeres 8. og 10. februar.

Halvparten av de besøkende til messen kommer klassevis, sammen med lærere og rådgivere fra respektive skoler. Parallelt med messen tilbys lærere og rådgivere faglige seminarer. I år retter disse seg først og fremst til lærere i ungdomsskolen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.