Over 20 millioner kroner har bedriften investert i anlegget. Knallharde produktkrav fra kresne kunder gir ikke rom for feil. Produktene må holde det spesifikasjonene lover, ellers er det nok av leverandører som gjerne vil overta.
Nye muligheter
PQ-labben, som produktkvalifiseringslaboratoriet ved Tandberg Data kalles, sørger for at bedriften vet hvordan kvalitetssituasjonen til enhver tid er. I tillegg til å teste produkter som er under utvikling, sendes stikkprøver fra produksjonen regelmessig til sjekk.
– Vi har leid ut laboratoriet før, men bare til et fåtall bedrifter vi kjenner, sier senior testingeniør Roger Lauritsen. Nå går bedriften aktivt ut for å få flere kunder til laboratoriet. Utleie gir mer enn bare inntekter, det gir også ingeniørene muligheten til å bryne seg på andre problemstillinger og til å vedlikeholde og forbedre egen kompetanse.
Kortere marginer
– Produsenter av dataprodukter stilles overfor stadig tøffere krav. Dimensjonene krymper for hver produktgenerasjon uten av kravene til temperatur, fuktighet, vibrasjon og andre påvirkningsfaktorer endrer seg. Samtidig blir kravet til pålitelighet og demonstrasjon av denne stadig strengere, sier Lauritsen.
Kontinuerlig produkttesting er svært viktig for driften i selskapet og brukes aktivt for å gjøre tiden fra produktidé til marked så kort som mulig.
Kan lære andre
Lauritsen mener mange små norske aktører tester altfor lite, og at de sikkert kan lære en del av Tandberg Data, som er vant til å jobbe i et hardt verdensmarked. 95 prosent av bedriftens produkter selges på eksportmarkedet.
Laboratoriet er ikke bundet til å teste elektronikk. Det er testutrustningen som er det vesentlige. Tandberg Data kan gjerne teste den termiske toleransen til syltetøy om det skulle være ønskelig.