Mange kvinnelige ingeniører er livredde for å bli satt i bås.
- I utgangspunktet har man valgt seg et mannsdominert yrke og er sårbar for angrep både fra menn i bransjen og fra kvinner i andre yrkesgrupperinger. Derfor trenger vi et fellesskap der vi kan utveksle synspunkt og høre andre erfaringer, understreker Merete Kolstad Løberg som er leder i Balanse.
I gruppen finnes det både økonomer, jurister og ingeniører. Også menn er velkommen på arrangementene.
Kolstad Løberg er opptatt av at Balanse ikke fremstilles som en kvinneklubb med mål å drive kjønnskamp.
– Vi ønsker at dette skal være et sted for inspirasjon og påfyll. Vi har også som mål å bidra til å gjøre hele bygge- og anleggsnæringen mer synlig og stolt. Det finnes mange flotte mennesker som jobber i BAE-næringen, understreker Løberg.
Men Kolstad Løberg er klar over at tilbudet konkurrerer om folks tid og at det derfor er viktig å tilby relevant faglig påfyll med et lite sosialt tilsnitt.
Synliggjør kompetanse
Vårens program består både av faglige utflukter og diskusjonsmøter, samt møter der tema er inspirasjon og arbeidsglede. For å skape mer balanse i næringen, ønsker gruppen at kvinners kompetanse synliggjøres.
Målet er å få flere kvinner til å velge en karriere i næringen, og at dyktige kvinner får posisjoner de er kompetente til å fylle.
– Samtidig er det viktig å sørge for at de kvinnene som jobber i bransjen, trives og får anledning til å utvikle seg, understreker Kolstad Løberg.
For å melde seg inn i nettverkt Balanse må man også være medlem av PF.