For bare noen få år siden var HTC en produsent du sannsynligvis forbandt med digre (og trege) Windows Mobile-telefoner, og hadde hovedsaklig business-segmentet som målgruppe.
Dette bildet har selskapet forlengst skutt i fillebiter. HTC ble i 2008 først ut med å ta i bruk Android-plattformen, og siden den gang har det bare gått oppover. I løpet av første kvartal i år økte taiwanerne antall solgte enheter med 192 % sammenlignet med samme periode i fjor.
Dette har naturlig nok resultert i en ganske så ryddig økonomi, og selskapet har kunnet gå i investeringsmodus. Det er allerede meldt om en vesentlig sterkere europasatsing, og selskapet blåste for litt over to måneder siden 300 millioner dollar på å skaffe seg aksjemajoriteten i hodesettprodusenten Beats,
Påfyll
Du finner allerede et lass HTC-telefoner i butikkhyllene, men i motsetning til tidligere har produsenten i 2011 valgt å kjøre en ny dose telefoner på markedet på tampen av året.
Og her gjør selskapet som Sony Ericsson og sikter seg inn på en rekke forskjelllige målgrupper. HTC Explorer er en ny entrymodell som skal være enda lavere priset enn Wildfire S, mens HTC Rhyme er designet av kvinner og spiller på design og tilbehør.
To nye Windows Phone-telefoner, Radar og Titan, er også på vei til markedet. Sistnevnte har en skjerm på hele 4,7 tommer.
Bare to måneder etter oppkjøpet av Beats har produsenten allerede to Beats-telefoner på vei ut på markedet. Den ene er HTC Sensation XL, som stort sett har den samme maskinvaren som Titan - 4,7 tommers skjerm og Qualcomm MSM8255-systembrikken.
Den andre er Sensation XE, som er en oppgradert versjon av Sensation. Her får du en oppklokket versjon av MSM8260-brikken, der de doble prosessorkjernene tikker på 1500 MHz istedenfor 1200 MHz. Det er altså snakk om HTCs raskeste modell i år. Telefonen har ellers fått røde detaljer for å vise at det er en Beats-modell.
LES OGSÅ:
Hva betyr Beats for deg?
Det har helt klart vært en del forvirring rundt hva Beats-teknologien innebærer, og nå har vi omsider fått et ryddig svar fra HTC.
At en telefon er Beats-merket innebærer ikke fysiske endringer i forhold til andre telefoner - teknologien er 100 prosent programvarebasert.
Det som skiller lydbrikken i Sensation XE fra den vanlige Sensation-utgaven er enkelt og greit at Beats-teamet har programmert inn tre lydprofiler tilpasset de forskjellige Beats-produktene.
Beats-telefonene gjenkjenner produsentens hodesett og aktiverer riktig profil automatisk, noe som indikeres av et rødt ikon øverst i skjermbildet når du kobler til et Beats-hodesett.
Denne uken har vi vært på besøk hos HTC, der vi fikk anledning til å koble vårt eget Beats Solo HD-hodesett til Sensation XL. Og vi kan bekrefte at det er vesentlig mer trøkk i lyden når Beats-profilen slår inn.
- Vi ser på Wimp og Spotify
Foreløpig fungerer Beats-teknologien kun når du spiller av musikkfiler via HTCs egne avspillere, så om du er blant dem som utelukkende bruker Wimp eller Spotify til musikk er det foreløpig lite å hente på å velge en Beats-tilpasset telefon.
- Foreløpig fungerer Beats-profilene kun med innlastet musikk, men vi ser på løsninger for Wimp og Spotify, sier produktsjef i HTC Norden, Christer Högström.
Begrensningene er altså ikke varige. Forhåpentligvis.
Beats i esken
I tillegg til finjusterte lydbrikker får du et sett med Beats-øreplugger i esken når du kjøper de brandede telefonene.
Men det koster altså å være kar. Skal du for eksempel ha deg en HTC Sensation XL må du ut med 6500 kroner - eller 6800 kroner om du vil ha "Limited Edition" som altså leveres med Beats Solo-øreklokker istedenfor vanlige øreplugger.
Dette er mye penger for en telefon som riktignok har stor skjerm, men som ellers har den samme kraften som Sony Ericsson Xperia Arc S - som altså koster rundt halvparten så mye.
Enklere menyer
HTC er den produsenten som gjør mest omfattende inngrep i de originale Android-menyene, og maskerer det aller meste med sitt eget Sense-system.
Christer Högström kan fortelle at noe av målet med den nyeste versjonen av Sense, altså 3.5, var å gjøre ting enklere og mer oversiktlig.
- Vi har fokusert på å gjøre det enkelt, med større skrift og ikoner og mer oversikt. En av grunntankene bak Sense er at det skal bidra til færrest mulig trykk for å utføre oppgaver, så her har vi gått "back to basics", forklarer Högström.
Sense 3.5 skal på plass i både eksisterende og kommende telefoner, og produsenten strekker seg langt bakover i modellrekken.
- Desire Z er blant telefonene som får Sense 3.5. Det er ikke alle telefoner som får all funksjonaliteten som ligger i systemet, siden det er hardware-forskjeller mellom modellene. Noen har for eksempel ikke gyro, sier produktsjefen.
LES OGSÅ: