Vi starter i bunnen med Crevis NA-9379 programmerbare I/O.
For enklere styringsoppgaver
Christian Borge hos Beijer forteller at I/O-modulene har PLS-funksjonalitet, basert på software fra Codesys. Det kan være inntil 500 signaler per modul.
Det er en halv megabyte minne for brukerprogrammer. Han forteller at løsningen er tiltenkt enklere styringsoppgaver.
Ny Mitsubishi PLS
Neste nivå på automatiseringstreet er arbeidshesten, PLS-en. Her byr selskapet på to fabrikanter, maskiner under eget varemerke og Mitsubishi. Sistnevne har ”alltid” vært i stallen til Beijer. Nå er den japanske produsenten på gang med en ny råtass i for selskapets Q-system, døpt V-serien.
Borge forklarer at den er rundt ti ganger kjappere enn U-serien. Den bruker standard SD-kort (Secure Digital) til lagring av programmer.
- Det kan være kjekt dersom en ønsker å sende et program som vedlegg i en e-post, sier han.
Les også: Beijer lanserer PLS-er under eget varemerke
Panelene tar kontrollen
Vi løfter oss nok et hakk i automatiseringshierarkiet. Beijer lanserte styringsfunksjonalitet, soft-control, i flere av panelene som bærer selskapets navn. Codesys fikk jobben, og benyttes som programmeringsverktøy.
Kenneth Abrahamsen forteller at styringsmulighetene i panelene, type TxB fra 7 til 15 tommer i første omgang, nå utvides med bevegelsesstyring (soft-motion). Codesys er igjen leverandør av software-plattformen. Panelene kjører på operativsystemet Windows CE.
Superrask kommunikasjon
Abrahamsen forteller at panelene kan kjøre både kjøre konvensjonell- og bevegelsesstyring samtidig. Applikasjonsminnet er 1,4 Gigabyte, noe han mener tilfredsstiller selv de mest krevende oppgaver. Kommunikasjonen til feltutstyret, i hvert fall motorene, gjøres med raske Ethercat, en industrielt Ethernet-løsning med deterministiske sanntidsegenskaper blant de aller beste.