Høgskolen i Oslo og Akershus etablerer fra og med kommende høst et 2-årig kandidatstudium som leder fram til yrkestittelen 'trafikklærer'.
Dette blir landets andre trafikklærerutdanning. Dene eneste andre utdanningen finnes i Stjørdal.
Ulf Melvold, høgskolelektor og faglig ansvarlig for studiet, forventer derfor stor interesse.
Nye studier: Hestefag, 3D-grafikk, skipsdesign, luftfartsledelse
Godkjenning
– Vi forventer mange søkere til de 24 studieplassene, siden det er landets eneste alternativ til tilbudet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. I dag velger mange å ta utdanning i Sverige og Danmark, sier Melvold til Teknisk Ukeblad.
Studiet kvalifiserer studentene for å bedrive opplæring av personbilførere som tar førerkort, klasse B. Etter siste eksamen søker studentene Statens vegvesen om godkjenning som autorisert trafikklærer.
Studiet er organisert i samarbeid med trafikkskoler samt NAF. Hver student skal ha en trafikklærer ved en trafikkskole som mentor. Slik får studentene mulighet til å se trafikklærerens arbeid "fra innsiden". For å få undervisningserfaring har studentene fra tredje og fjerde semester praksis ved trafikkskolen. Fire uker ved NAFs trafikksenter i Våler i Hedmark er også en del av studieopplegget.
Testes
Mot slutten av første semester må studentene gjennom en test av egne kjøreferdigheter. Denne må de bestå for å få gå videre i studiet.
I tillegg er det selvsagt snakk om teoretisk undervisning i pedagogikk og didaktikk ved høgskolen.
– Studiet er godkjent av trafikkmyndighetene og kvalifiserer til yrkestittelen «trafikklærer». Praksis utgjør cirka 30 prosent av studietida, og er fordelt gjennom hele studiet. Praksisen legges til utvalgte trafikkskoler, sier Melvold.
Søknadsfristen er dette og andre studier gjennom Samordna opptak er 15. april.
Nye studier: Undervannsteknologi, vannteknikk, flerkameraproduksjon