KARRIERE

Blir en av disse ny NTNU-rektor?

Seks personer har søkt jobben.

Prorektor Kari Melby (f.v.), dekan Ingvald Strømmen og prorektor Berit Kjeldstad har alle søkt på stillingen som NTNU-rektor etter Torbjørn Digernes.
Prorektor Kari Melby (f.v.), dekan Ingvald Strømmen og prorektor Berit Kjeldstad har alle søkt på stillingen som NTNU-rektor etter Torbjørn Digernes. Bilde: Gorm Kallestad, Scanpix/NTNU Info
6. nov. 2012 - 16:22

Fem av søkerne er offentliggjort, mens den sjettes navn er unntatt offentligheten. To av søkere har realfaglig bakgrunn og tre av søkerne er kvinner.  

Her er søkerne

Ingvald Strømmen er dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. Nåværende rektor for NTNU, Torbjørn Digernes kommer fra samme fakultet. Strømmen er også professor for energi og prosessteknikk.

Berit Kjeldstad er prorektor for utdanning og læringskvalitet. Hun er professor i fysikk og har tidligere vært instituttleder ved Institutt for fysikk.

Hun har arbeidet med problemstillinger knyttet til UV-stråling fra sola, atmosfærefysikk og klima. Hun har også erfaring fra klimaprogrammet ved Norges forskningsråd.

Kari Melby er prorektor for forskning ved NTNU. Hun er stedfortreder for Torbjørn Digernes, nåværende NTNU-rektor siden august 2009.

Hun har hatt en rekke verv i Norges forskningsråd og leder i dag Divisjonsstyret for vitenskap. Hun har forsket på kjønnshistorie, profesjons- og organisasjonshistorie og velferdspolitikk.

Les også:

Norske universiteter dårligst i Norden

– Studentene studerer altfor lite

Utenfor NTNU

To av de offentliggjorte søkere kommer fra utenfor NTNU. En av dem er Curt Rice, prorektor for forskning og utviklingsarbeid ved Universitet i Tromsø.

Han er lingvist og fremtredende forsker innen generativ grammatikk og fonologi. Han er også styreleder for det nye forskningsdokumentasjonssystemet i Norge.

Gunhild Viden kommer fra Gøteborg universitet hvor hun er professor i latin. Hun var professor i klassisk filologi ved NTNU mellom 1996-2006.

Nødvendige kvalifikasjoner

Stillingen som rektor er en åremålsstilling for fire år. Stillingens viktige kvalifikasjonskrav er evne til strategisk ledelse. Rektoren skal innenfor rammene av vedtatte strategier påvirke NTNUs retning og prioriteringer av kjernevirksomheten.

I rektorens oppgaver inngår også å være daglig leder for den administrative virksomheten og personalleder for sine nærmeste medarbeidere.

I stillingsannonsen skal rektor også «bidra til å utvikle en positiv organisasjonskultur og et godt psykososialt arbeidsmiljø.»

Faglige og vitenskapelige kvalifikasjoner spiller også en viktig rolle. Rektoren skal ha «førstehånds og bred erfaring med forskning og undervisning på høyt nivå», med andre ord kompetanse utover førsteamanuensis.

Rektor må ha ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner og lederegenskaper.

Les også:

Se hvor mye ingeniørutdanningene får

– Jeg er mot eliteskoler for realfag  

Studentrepresentatene i NTNU-styret ønsket ikke uttale seg i saken.

Det har ikke lyktes Teknisk Ukeblad å få kontakt med lederen for Studenttinget ved NTNU.

Les også:

Vil ha eget energiuniversitet i Norge

Sivilingeniør-studentene får i snitt 1,67 jobbtilbud

Ingeniørstudentene må bruke utstyr fra 60-tallet

Ansetter flere byråkrater enn forskere  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.