ØKONOMI

Børsfest i USA og Asia etter sentralbank-tale

USA-børsen snudde fra minus til pluss etter en tale av en toppsjef i sentralbanken FED. Olje- og forsvarsaksjer øker mest.

USA-børsen snudde til pluss etter signaler fra sentralbanken FED.
USA-børsen snudde til pluss etter signaler fra sentralbanken FED.
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
10. okt. 2023 - 08:08

Det ble til slutt en positiv start på uken for de amerikanske aksjemarkedene, etter at Wall Street snudde til pluss omtrent halvveis ut i handelsdagen.

De tre viktigste indeksene krøp over i grønt i etterkant av uttalelser om den økonomiske utviklingen fra visesentralbanksjef Philip Jefferson om de økonomisk utsiktene, skriver E24. Han uttalte blant annet at man kanskje ville holde styringsrenten uendret i år. Den brede indeksen S&P endte opp 0,63 prosent, 

Oljeprisen har steget i kjølvannet av krigen i Midtøsten, og både olje- og forsvarsaksjer klatret på USA-børsen.

Børsene i Asia fulgte etter de amerikanske. Ved 0600-tiden i morges var Nikkei-børsen i Tokyo opp nesten 2,5 prosent og Hang Seng i Hongkong var opp 1,3 prosent, ifølge E24.

Midt-Norsk Havbruk har også utviklet en rømningssikker merd som er 22 meter høy og som har fått navnet Aquatraz. Den kan heises opp og ned ved levering av fisk, rengjøring og vedlikehold. Norsk havbruk trenger flere bærekraftige teknologiløsninger.
Les også

Bare investeringer i grønn teknologi vil fjerne miljøutfordringene i havbruk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.