NYHETER

Botneskilt tar sats

Konkursen i Botne Fabrikker sist sommer har ikke satt stopper for skiltproduksjonen i Holmestrand. Med ny eier satses det nå med både nye produkter og lokaler i sikte.

28. jan. 2005 - 10:59

Det var overraskende både for vegmiljøet og lokalsamfunnet i Holmestrand ha Botne Fabrikker i juli måtte legge inn årene og innse at konkurs var eneste utvei. Tross positiv omsetningsutvikling de siste årene, ble utgiftene for store. Verdien av den såkalte rammeavtalen med Mesta , som alene skulle representere en omsetning på rundt 20 millioner kroner, viste seg å være lite verdt. Familien Rogn Jacobsen måtte dermed se livsverket gå tapt, og sende bedriften til skifteretten.

Ny eier er selskapet Key West AS i Sandefjord som eies av investoren Sverre Krømke, som har planene klare for videreføringen av driften, under navnet Botneskilt AS.



Fortsatt med

Men fortsatt er både Arve og Jarle Rogn Jacobsen sentrale aktører i den nye satsingen fra Botneskilt, som avdelingsledere for slag mot hver sin nisje i markedet. Daglig leder er Stian Auen, som også var med i den gamle organisasjonen. Bedriften er blitt slanket fra noen og tretti ansatte, til dagens stab på 16. Det er særlig markedsapparatet som nå skal styrkes, og derfor ansettes det i disse dager ny markedssjef som et ledd i dette.

I hovedsak fortsettes driften som før, noen av produktene med lite volum er kuttet ut, samtidig som en del nye agenturer innen sperremateriell og arbeidsvarsling er kommet til.



Skal forenkle produksjonen

Skiltproduksjon er fortsatt mye håndarbeid, men også ved håndarbeid kan forbedrede prosesser gi mer kostnadseffektiv produksjon. Planene for nye lokaler er klar, og målet er mer automatiserte og rasjonelle rutiner både for produksjon og pakking av produktene.

Om det skal bygges helt nye lokaler eller om bedriften leier nye industribygg, er det ikke tatt stilling til. Men nytt blir det, og fortsatt skal beliggenheten være i Nordre Vestfold.

- Ordrene er blitt mindre i takt med at entreprenørene selv ikke ønsker å sitte på noe lagre av skilt. Gjennomsnittsordren hos oss er faktisk på 1500,- kroner, så den tiden da Statens vegvesen gjorde store bestillinger på flere millioner kroner er over, forteller Jarle Rogn Jacobsen. – Nøkkelen for å lykkes framover ligger derfor i tre forhold; pris, service og kort leveringstid, konstaterer han.



Store investeringsbehov

Få kjenner skiltmarkedet bedre over lang tid i Norge enn Arve Rogn Jacobsen, og selv er han optimistisk i forhold til investeringsnivået innen skilt og vegmerking i årene som kommer.

- Det er store behov både i forbindelse med nye vegstrekninger, men kanskje enda mer på eksisterende veger hvor mange av skiltene rett og slett er utslitte. Vi fikk nylig inn skilt som har stått siden 1968, og da sier det seg selv at det ikke er mye refleksevne igjen i så gamle skilt. Jeg mener at en stor del av skiltene lang vegnettet i Norge ikke tilfredsstiller Statens vegvesens egne krav til refleksjonsverdi, og dermed ikke er lovlig.

Ifølge er program som statens vegvesen skal sette i gang med virkning fra 2005, skal det årlig skiftes ut skilt i Norge for mellom 30 og 40 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.