På tross av god teknologi for å sikre informasjonen i datalagrene vil det bli nesten umulig å holde unna for den voldsomme veksten i datamengden som mange opplever i dag hvis ikke noe gjøres.
Det er ikke mange IT-sjefer som vil få tidoblet budsjettet til lagring og samtidig få tilgang på så mye mer strøm som vil kreves.
— Den viktigste teknologien for å unngå at veksten ikke skal bli umulig å håndtere er det vi kaller dedublisering. Veldig mye av veksten kommer av at vi lagrer duplikater av filer. Tenk på en e-post med et stort vedlegg på mange megabyte som sendes rundt internt i et selskap. Den havner i innkurven til alle medarbeiderne og lagres like mange ganger. Dette er et gigantisk sløseri med lagringsressurser som vi må ta fatt i og det gjør vi. Det vi gjør er å analysere alle datastrømmer som går inn i lageret og når vi finner filer som er identiske så lagrer vi dem bare en gang og erstatter de andre med pekere til den ene filen. Via kan også dele opp filer i små biter slik at vi bare lagrer endringer i filen på nytt. Potensialet for datareduksjon på denne måten kan være enorme og det er ikke uvanlig å spare 90 prosent av plassen eller mer. Nå har vi teknologi som kan utføre dedublisering i eksisterende lager også. Det viktigste er å bruke denne teknologien på arkivsystemer og til backup. Det er her og ikke i sanntidslageret det er mest å hente, sier teknologisjef i EMC, Ken Steinhardt.
Han tror denne teknologien vil fortsette å utvikle seg slik at det etter hvert vil bli mulig å bruke dedublisering mellom ulike lagre i en organisasjon også.
—Hvis vi kan kombinere denne teknologien med sikkerhetssystemer og virtualisering av datalagre kan i tenke i enda større skala for å redusere behovet for lagerplass i en global skala.