DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Brøytestikkene sladdes bort i Namsos - nå koples politiet inn mot hærverket

Flere hundre brøytestikker har blitt meid ned langs fylkesvegene i Namsosområdet den siste tiden.

Dette bildet er fra Sørsivegen i Namsos.
Dette bildet er fra Sørsivegen i Namsos. Foto: Trøndelag fylkeskommune.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. jan. 2021 - 12:46

For veieier Trøndelag fylkeskommune har blitt et stort problem at enkelte bevisst «sladder» ned brøytestikker langs fylkesveiene i Trøndelag.

– Brøytestikker har en sikkerhetsfunksjon langs veien. I tillegg til å markere veikanten fungerer de som visuell ledning langs vei under forhold med dårlig sikt. Da er det viktig at de står parvis og at det ikke mangler stikker, forteller Svein Willy Aglen, byggeleder ved seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune.

Fylkeskommunen har fått en del tips knyttet til skadeverket, og har vært i kontakt med Politiet og bedt om bistand for å håndtere det. <i>Foto:  Trøndelag fylkekommune</i>
Fylkeskommunen har fått en del tips knyttet til skadeverket, og har vært i kontakt med Politiet og bedt om bistand for å håndtere det. Foto:  Trøndelag fylkekommune

Den siste tiden har flere hundre brøytestikker blitt meid ned langs veier i og rundt Namsos. Blant veiene er fylkesvei 7040 Sørsivegen  og fylkesvei  769 Namsos-Lund. 

– Det er tydelige spor som viser at det er sladdet ut med bilens bakende for å treffe brøytestikker. I løpet av en kort periode var det meid ned over 100 brøytestikker på fylkesvei 769,  forteller Aglen. 

I tillegg til at det utgjør en stor trafikksikkerhetsrisiko, fører det også til et stort merarbeid for entreprenøren, som må sette opp flere hundre nye brøytestikker. Det koster både tid og penger, og er ressurser som kunne blitt brukt på andre viktige oppgaver. Fylkeskommunen oppfordrer nå alle til å la brøytestikkene få stå i fred.

Fylkeskommunen opplyser at de har fått en del tips knyttet til skadeverket, og har vært i kontakt med Politiet og bedt om bistand for å håndtere dette.

En lang lenke med tauverk som blåskjellene har festet seg til, løftes opp fra fjorden når skjellene skal høstes hos Norgeskjell i Åfjord.
Les også

Blåskjell kan bli mat for laksen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.