Riktignok gikk han, som så mange andre bodøgutter, med drømmen om å bli jagerflypilot, men realitetene i form av for dårlig syn skjøt ned guttedrømmen. Og flasket opp som han var i byggkonsulentbedriften som familien var medeier i, var løpet kjørt. Det ble bygglinjen på NTH og jobb i Byggcon i Bodø.
Men Konradsen er ikke som andre byggfolk. Riktignok har han hodet fullt av byggematerialer, men han har også lopper i blodet. I 12 år har han vært tillitsmann i NIF i Bodø og jobbet for å rekruttere ungdom til teknologiske fag.
I 1997 så Konradsen lyset. En artikkel i Teknisk Ukeblad beskrev hvordan Lego hadde utviklet et robotbyggesett beregnet på barn, og hvordan ungene frydet seg over å emulere ingeniører. Sjansen for at barn i slik nærkontakt med datastyrte byggeklosser ville fatte fornyet interesse for realfag var stor, mente han. Og som tenkt, så gjort. Som den byggmann han er, fikk Konradsen lagd et lite robotsenter på en lokal barneskole, og suksessen uteble ikke. Ungene var meget begeistret for de kybernetiske byggeklossene og undret seg over hvordan dette egentlig fungerte. Ingeniørfrøene var sådd.
Selv om bygningsingeniøren sitter godt i Konradsen, har det lokale rekrutteringspåfunnet satt sitt preg på han. Det siste året har han glidd gradvis over fra rollen som prosjektleder for bygninger i Bodø til rollen som leder for den nasjonale styringsgruppen i First Skandinavia. First, som betyr For Inspiration and Recognition of Science and Tecnology, er modellert etter den amerikanske organisasjonen ved samme navn. Den har som hovedformål å stimulere barn og unges interesse for naturvitenskapelige og teknologiske fagområder. First Skandinavias første mål er å gjennomføre et nasjonalt prøvemesterskap i bygging av lego-mindstorm roboter i Bodø i slutten av november.
Neste år er det ingen prøve lenger. Da skal barn over hele Norge inviteres til mesterskapet, og hundrevis av lag skal konkurrere i mesterskapet. Som propagandasjef for realfag går byggeklossmajoren nå tøffe tider i møte. Går det som han ønsker, blir søkerlistene til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og ingeniørhøgskolene både lange når kybernetikkbarna om noen år skal velge høyere utdanning.