Arenaen får to klimasoner, en kald sone ved isflaten og en varm sone for tribunedelen.
Og isen som høvles av for hver preparering brukes som energikilde.
Fellessentral
Arenasjef Tore Haugvaldstad og gründer og investor Tore Christiansen er stolte av Stavangers nye storstue.
– Hallens kapasitet vil være på størrelse med Jordal Amfi og Hamar Ol-amfi, og kan ta om lag 4500 tilskuere. Energien som trengs for å drifte hallen, kommer fra en felles energisentral med jordvarme for både nytt hotell og DNB Arena, sier Haugvaldstad til Teknisk Ukeblad.
Les også: Oljebyen må vokse i høyden
Kommunen leier
Stavanger kommune har gjort en leieavtale med DNB Arena ved å kjøpe et antall timer til bruksrett av hallen som en del av finansieringspakken.
Totalbudsjettet er på 210 millioner kroner.
– Vi ønsker å ha så mange bruksdager som mulig, sier Tore Christiansen, som også er styreleder i ishockeyklubben Stavanger Oilers.
Unikt energisystem
Ifølge Christiansen er energisystemet, som også leverer energi til de tre andre ishallene på området, unikt.
– Fra de fire isflatene fraktes is etter prepareringen til energisentralen som omdanner denne til energi som igjen brukes i hallene. Ingen andre ishaller i Norge bruker isen på denne måten, sier Christiansen.
I tillegg til tribunedelen der publikum kan kose seg i ca. 15 varmegrader, blir det i tilknytning til DNB Arena bygget et eget næringsbygg på ca 6000 kvadratmeter.
I selve arenaen blir det også restaurant og storkjøkken.
– Dessuten blir det videregående skole her med Wang toppidrett, det er aktuelt med treningssenter og øvrig næringsvirksomhet. DNB Arena blir også konserthall for opp mot 6000 tilskuere, noe som blir en viktig inntektskilde og en styrke av mangfoldet i distriktet, sier Haugvaldstad.
Les også: Dette bolighuset går i pluss