KARRIERE360

Byggingeniør blir fiskeriminister: – Erfaringen som sivilingeniør er nyttig, uansett posisjon

Geir-Inge Sivertsen mener at en sivilingeniørutdanning er nyttig, uansett posisjon. I dag ble han fiskeriminister.

Statssektretær Geir-Inge Sivertsen startet på ingeniørhøyskolen i Narvik i 1986. Deretter gikk han bygg og anlegg på NTH (nå NTNU) i Trondheim og ble sivilingeniør.
Statssektretær Geir-Inge Sivertsen startet på ingeniørhøyskolen i Narvik i 1986. Deretter gikk han bygg og anlegg på NTH (nå NTNU) i Trondheim og ble sivilingeniør. Foto: Høyre
24. jan. 2020 - 11:20

Geir-Inge Sivertsen (H) fra Senja har siden november vært statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. I dag ble han utnevnt til fiskeri- og sjømatminister i Norge.

Han blir dermed regjeringens eneste ingeniør, etter at folkehelseminister og akvaingeniør Terje Søviknes i dag gikk ut av regjeringen, sammen med resten av Frp.

Eneste ingeniør i regjeringen

En gjennomgang TU har gjort av CV-ene til alle de 99 politisk ansatte på Stortinget, viser at regjeringen preges av humanister og samfunnsvitere (34), jurister (23) og økonomer/markedsførere (24). 

Sivertsen kommenterte da at han tror sammensetningen påvirker beslutningene som tas, og at han gjerne skulle hatt flere teknologer som kolleger i politikken.

– Det er viktig å se en sak fra flere sider, og også ha med seg den teknologiske tilnærmingen. Det hadde vært like uheldig om det bare var sivilingeniører og ingen økonomer, sa Sivertsen til TU.

– Bra å være ingeniør og politiker

– Min inngang i politikken var tilfeldig. Jeg startet i lokalpolitikken fordi jeg ville påvirke lokalmiljøet, sa Sivertsen til TU.

Han startet på ingeniørhøyskolen i Narvik i 1986, og gikk deretter bygg og anlegg på NTH (nå NTNU) i Trondheim og ble sivilingeniør.

Sivertsen har jobbet både med bygg og anlegg, og i kraftbransjen. Før han ble ordfører i Lenvik var han administrerende direktør i Nor-Team Entreprenørforretning på Finnsnes.  

– Utdanningsvalget var litt tilfeldig, men samtid en nysgjerrighet for ingeniørfag og det å være med på noe man kan se et varig resultat av. Faren min var håndverker og jeg syntes det var spennende, fortalte Sivertsen til TU.

– Bra å være ingeniør og politiker

Han sier at han absolutt har hatt bruk for ingeniørkunnskapen i jobben som politiker:

– Jeg var ordfører i Lenvik i åtte år, en kommune med stor bygge- og næringsaktivitet. Å ha innsikt i hvilke prosesser som er viktige, og i plan- og bygningsloven var en fordel. Også det fagtekniske har vært nyttig, både for å vurdere prosjekter og legge føringer for hvordan de skulle utformes og gjennomføres, sier Sivertsen.

Han og tror ingeniørbakgrunnen kommer godt med også i regjeringen.

– Utdanning og erfaring som sivilingeniør er en såpass bred plattform at det er nyttig, uansett posisjon, tror jeg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.